Vlasov springt via vlucht top tien in, maar is realistisch: 'Vorm is niet goed genoeg voor podium' Wielrennen
Wielrennen

Vlasov springt via vlucht top tien in, maar is realistisch: 'Vorm is niet goed genoeg voor podium'

Vlasov springt via vlucht top tien in, maar is realistisch: 'Vorm is niet goed genoeg voor podium'

Aleksandr Vlasov reed zichzelf dinsdag via de vroege vlucht weer de top tien van de Tour de France in. De renner van BORA-hansgrohe steeg van plek elf naar acht, maar kon niet meedingen in de strijd voor de dagzege in Foix.

'Het was niet zo geweldig hoor', vlakt Vlasov zijn stijging in het algemeen klassement af. 'Ook nu heb ik flink afgezien. Niet zoveel als eerder in de Tour de France, dus het ging wel wat beter. Na mijn val ben ik echter nog steeds niet honderd procent fit', geeft de klassementsrenner aan.

'We besloten om een risico te nemen en mee te schuiven in de ontsnapping', legt Vlasov na afloop van de rit uit. Hij pakte wonderwel acht minuten en dook zo virtueel bijna de top drie in. 'Dat was een goed begin van de rit, maar ik miste goede benen. Daarnaast had ik veel energie verspild in het eerste gedeelte van de wedstrijd om de voorsprong te vergroten.'

Vlasov gaat niet meer voor ontsnappingen

'Al bij al was het een goede move', kijkt hij toch tevreden terug. 'Ik ben blij met mijn top tien, maar morgen is een nieuwe dag waarop ik moet proberen geen tijd te verliezen.' Aan verder opschuiven denkt hij dus ook nog niet direct. 'Mijn vorm is niet goed genoeg voor het podium als ik realistisch ben. Ik doe mijn best, maar ik moet simpelweg proberen te volgen. Als er zich nog een kans voordoet, probeer ik die te pakken.'

De komende dagen zal Vlasov naar alle waarschijnlijkheid niet te zien zijn in de vroege vlucht. 'Ik sta nu in de top tien en ik denk niet dat ze me nog zo makkelijk gaan laten rijden. Woensdag heeft de ontsnapping een kans, maar ik denk dat het donderdag te zwaar is met zoveel hoogtemeters', blikt hij vooruit op de ritten naar Peyragudes en Hautacam.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws