Na titanenstrijd in de bergen daagt Pogacar Vingegaard uit op FIFA in virtueel voetbaltoernooi Wielrennen
Wielrennen

Na titanenstrijd in de bergen daagt Pogacar Vingegaard uit op FIFA in virtueel voetbaltoernooi

Na titanenstrijd in de bergen daagt Pogacar Vingegaard uit op FIFA in virtueel voetbaltoernooi

Tadej Pogacar gaat in december een FIFA-toernooi houden. De Sloveen wil op 15 december een virtueel voetbaltoernooi houden met een heuse prijzenpot voor de winnaar. Meerdere renners hebben zich inmiddels al ingeschreven voor het toernooi. Andere namen, waaronder Jonas Vingegaard, nog op zich laten wachten.

Pogacar zal het evenement streamen op het streamersplatform Twitch. Verschillende profrenners zullen het tegen elkaar opnemen in toernooivorm. Renners die mee willen doen moeten vijftig euro inleggen. De winnaar zal maar liefst 1000 euro mogen opstrijken. De opzet van het toernooi is nog onduidelijk: of er een groepsfase plaats zal vinden of dat de renners direct in een knock-outfase terecht komen zal nog moeten blijken. FIFA, ook bekend als FIFA Football, is het meest populaire voetbalspel ter wereld: het nieuwste spel noteerde meer dan tien miljoen spelers in de eerste week na de lancering van het spel.

Inmiddels hebben verschillende renners zich aangemeld voor het FIFA-toernooi van de tweevoudig Tourwinnaar. Meerdere ploeggenoten van Pogacar zullen deelnemen, waaronder Marc Hirschi, Alessandro Covi, Diego Ulissi en Felix Großschartner. Naast de renners van UAE Team Emirates zullen ook de Italianen Samuele Battistella, Domenico Pozzovivo en Vincenzo Nibali een poging doen de prijzenpot mee naar huis te nemen. Biniam Girmay zal eveneens acte de présence geven. Daarnaast is ook Mark Cavendish gevraagd. De Manx Missile liet ooit weten vaak het voetbalspel aan te zetten. Of hij daadwerkelijk mee zal doen is nog onduidelijk.

Ook Vingegaard is uitgenodigd

Naast de hierboven bevestigde namen heeft Pogacar rivaal Vingegaard eveneens uitgenodigd om deel te nemen. De Tourwinnaar wist Pogacar te verslaan in een geweldig gevecht om de gele trui. De twee zullen hun rivaliteit mogelijk doorzetten op het beeldscherm, al heeft de Deen nog niet aangegeven mee te doen aan het toernooi. Bronnen binnen Jumbo-Visma vertelden tegenover VeloNews dat Vingegaard waarschijnlijk zelf geen FIFA speelt, al wisten ze dat niet zeker.

Na titanenstrijd in de bergen daagt Pogacar Vingegaard uit op FIFA in virtueel voetbaltoernooi

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws