Na Van der Poel verdwijnt ook Evenepoel (tijdelijk?) van Strava: 'De mensen weten al genoeg' Wielrennen
Wielrennen

Na Van der Poel verdwijnt ook Evenepoel (tijdelijk?) van Strava: 'De mensen weten al genoeg'

Na Van der Poel verdwijnt ook Evenepoel (tijdelijk?) van Strava: 'De mensen weten al genoeg'

Fans van Strava hebben in korte tijd twee flinke dreunen te verwerken gekregen. Nadat Mathieu van der Poel begin dit jaar besloot om niks meer te posten, is nu Remco Evenepoel gestopt met het delen van z'n arbeid. Bij z'n ploeg Soudal-Quick Step begrijpen ze dat wel.

Evenepoel uploadde zijn laatste training op de Teide in Tenerife op 2 april. Sindsdien is het stil rond de jonge Belg, die in mei de Giro d'Italia gaat betwisten. 'De mensen weten al genoeg. Ik vind dat je ook niet alles online moet zwieren. De tegenstand leest mee. Was ik nu renner, ik deed het ook niet', zo zegt zijn ploegleider Klaas Lodewyck in Het Nieuwsblad.

Of het tijdelijk is of definitief, dat zal de toekomst moeten uitwijzen. De enige manier om nog te weten hoe het met Evenepoel gaat, is simpelweg vragen aan z'n omgeving. Lodewyck spreekt de wereldkampioen per slot van rekening iedere dag. 'Remco stelt het wel goed, hoor. We praten dan wat bij over de Giro en Luik-Bastenaken-Luik, waar hij als wereldkampioen start met de ambitie om opnieuw te winnen.'

Evenepoel rijdt alleen Luik-Bastenaken-Luik richting de Giro

Evenepoel, die dit seizoen de UAE Tour al won, maar in de Ronde van Catalonië werd afgetroefd door Giro-rivaal Primoz Roglic, groeit logischerwijs naar z'n beste vorm. 'Na Luik-Bastenaken-Luik trekt hij opnieuw naar Calpe om er verder te werken in functie van de Giro-start van 6 mei. Hij verkent wel nog de klimtijdrit naar Monte Lussari. Organisator RCS stelt het parcours drie dagen open. Na die verkenning met ploegleider Davide Bramati staat de Ronde van Italië echt voor de deur.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws