Na Vandenabeele en Ciccone is ook Barguil geveld door coronavirus, groot vraagteken achter Giro-start Wielrennen
Wielrennen

Na Vandenabeele en Ciccone is ook Barguil geveld door coronavirus, groot vraagteken achter Giro-start

Na Vandenabeele en Ciccone is ook Barguil geveld door coronavirus, groot vraagteken achter Giro-start

Warren Barguil staat over goed anderhalve week aan de start van zijn eerste Giro d'Italia, maar zal dat mogelijk niet in optimale conditie doen. De kopman van Arkéa Samsic werd voor Luik-Bastenaken-Luik niet helemaal lekker en moet nu even gedwongen rust nemen. Het bleek later om het coronavirus te gaan.

In La Doyenne zagen we Barguil, die enkele dagen eerder nochtans tiende werd in de Waalse Pijl, al vrij vroeg passen. Via zijn sociale kanalen deed de Fransman zijn verhaal. 'Sinds vrijdag zat ik al met een zere keel, die wat naar mijn bronchiën zakte. Ook de nacht voor Luik sliep ik niet al te goed, maar ik dacht dat het wel over zou gaan.'

'Mijn ploeggenoten brachten me goed naar voren, maar eenmaal het omhoog begon te lopen wist ik dat het ingewikkeld zou worden', stelde Barguil. 'Ik probeerde nog te forceren, maar moest stoppen. Mijn bronchiën brandden en ik moest veel hoesten. Ik ben super teleurgesteld, omdat de benen goed waren en mijn team er alles aan deed. Normaal geef ik nooit op, maar het was de enige keuze...'

'Nu moet ik een rustperiode inlassen en antibiotica nemen, in de hoop te herstellen voor mijn eerste Giro d'Italia', sloot Barguil af. De Fransman won al etappes in de Tour de France en Vuelta a Espana, en zou de trilogie dit jaar maar wat graag volmaken. Arkéa-Samsic kwam donderdag met het beslissende bericht: corona. 'Uit aanvullende onderzoeken is gebleken dat hij positief heeft getest op Covid-19. Over zijn deelname aan de Giro zal later een beslissing worden genomen', aldus de ploeg in een persbericht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws