Nagelbijtende millimetersprint brengt Wiebes de zege over Balsamo in Gent-Wevelgem bij de vrouwen Wielrennen
Wielrennen

Nagelbijtende millimetersprint brengt Wiebes de zege over Balsamo in Gent-Wevelgem bij de vrouwen

Nagelbijtende millimetersprint brengt Wiebes de zege over Balsamo in Gent-Wevelgem bij de vrouwen

Lorena Wiebes heeft Gent-Wevelgem bij de vrouwen gewonnen. De Nederlandse van SD Worx-Protime was in een millimetersprint net ietsje sterker dan Elisa Balsamo, die namens Lidl-Trek nog hard kwam opzetten.

De vrouwen rijden niet vaak zulke grote afstanden, maar met Gent-Wevelgem kregen ze 171,2 kilometer voor de kiezen. In het openingsuur was het vechten geblazen om een plekje in de vlucht. Julie Van de Velde (AG Insurance - Soudal Team), Giorgia Vettorello (Roland), Lieke Nooijen (Team Visma | Lease a Bike), Laura Molenaar (VolkerWessels Women's Pro Cycling Team), Amandine Fouquenet (Arkéa - B&B Hotels Women) en Anniina Ahtosalo (Uno-X Mobility) reden uiteindelijk met z'n zessen weg.

Ze kregen dik twee minuten, maar dat was als sneeuw voor de zon verdwenen toen we op 120 kilometer van de streep gingen waaieren. Het was nerveus, er werd gevallen, het peloton scheurde heel even, maar uiteindelijk werd er geen grote schade aangericht. De kopgroep van zes had wel plots nog slechts een half minuutje over. SD Worx-Protime haalde de vluchters op 78 kilometer van het einde uiteindelijk terug.

Kopecky en Wiebes actief, maar sprint lijkt niet te voorkomen

Het was allemaal perfect op tijd voor de klimzone, met de Baneberg als eerste en daarna de Monteberg en Kemmelberg. Het was dé plek voor wereldkampioene Lotte Kopecky om aan te gaan, meerdere keren zelfs. Het waren telkens dezelfde namen die scherp reageerden: Pfeiffer Georgi (dsm), Elisa Longo Borghini (Lidl-Trek) en heel knap ook spurtbom Lorena Wiebes, ploeggenoot van Kopecky.

Op de laatste keer Kemmelberg, op dik dertig van de meet, probeerde Kopecky nog één keer. Lidl-Trek had Longo Borghini en Shirin van Anrooij mee en ook Wiebes en Puck Pieterse waren scherp. Het peloton kwam echter weer terug. Een vlakke fase van nog 24 kilometer volgde, waarin uiteraard nog meerdere vrouwen dachten aan een uitval, vooral met een Movistar-truitje aan. Grace Brown dacht in de absolute slotfase de beslissende slag te slaan, maar het werd sprinten. dsm-firmenich PostNL trok aan, Kopecky deed een lead-out voor Wiebes en die leek overtuigend te gaan winnen. Balsamo kwam echter nog langs de hekken, waardoor het een millimetersprint werd. Wiebes bleek na het zien van de foto de beste.

Uitslag Gent-Wevelgem 2024 - vrouwen

Results powered by FirstCycling.com

Lees Gent-Wevelgem 2024 bij de mannen en vrouwen terug in onze liveblog

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws