Pidcock krijgt Sheffield, Kwiatkowski en Rodríguez mee in gooi naar winst Strade Bianche Wielrennen
Wielrennen

Pidcock krijgt Sheffield, Kwiatkowski en Rodríguez mee in gooi naar winst Strade Bianche

Pidcock krijgt Sheffield, Kwiatkowski en Rodríguez mee in gooi naar winst Strade Bianche

INEOS Grenadiers heeft haar selectie voor de Strade Bianche bekendgemaakt. De Britse formatie komt met een ijzersterke ploeg aan de start van wat hier en daar al 'het zesde Monument' genoemd wordt. Tom Pidcock lijkt de vooruitgeschoven man, maar ook Michał Kwiatkowski, Magnus Sheffield, Carlos Rodríguez en Ben Tulett zijn renners om zaterdag in de gaten te houden.

De naam van Pidcock weerklinkt in heel wat favorietenlijstjes en daar zal zijn prestatie van 2021 veel mee te maken hebben. De Brit kwam toen in een elitegroepje te zitten met onder andere Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Tadej Pogacar, Julian Alaphilippe en Egan Bernal. Pidcock reed toen naar een vijfde plaats in zijn allereerste Strade Bianche, die gewonnen werd door Van der Poel.

Pidcock paste dit jaar - als uittredend wereldkampioen - voor het WK veldrijden in Hoogerheide, met als doel perfect voorbereid te beginnen aan het voorjaar. Met een ritzege in de Ronde van Algarve en een vijfde plaats in de Omloop Het Nieuwsblad bewees de 23-jarige renner van INEOS Grenadiers er alvast te staan in het seizoensbegin. Benieuwd of Pidcock zaterdag een gooi kan doen naar winst.

INEOS Grenadiers ijzersterk in de breedte 

Wie alvast weet hoe het voelt om de Strade Bianche te winnen, is Kwiatkowski. De Pool zegevierde in 2017 in de straten van Sienna en zal ook dit jaar aan de start staan. Achter de naam van Kwiatkowski staan wel wat vraagtekens, gezien zijn magere prestaties in het Openingsweekend (106e in de Omloop Het Nieuwsblad, DNF in Kuurne-Brussel-Kuurne). Met ook nog Magnus Sheffield, Carlos Rodríguez en Ben Tulett in de rangen behoort INEOS alvast tot één van de sterkste blokken van het deelnemersveld. Brandon Smith Rivera en Laurens De Plus vervolledigen de selectie.

Selectie INEOS Grenadiers Strade Bianche 2023

Tom Pidcock

Michał Kwiatkowski
Magnus Sheffield
Carlos Rodríguez
Ben Tulett
Brandon Smith Rivera
Laurens De Plus


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws