Nederlanders en Italianen komen net tekort op Mixed Relay, maar: 'Zo hoort een tijdritparcours te zijn' Wielrennen
Wielrennen

Nederlanders en Italianen komen net tekort op Mixed Relay, maar: 'Zo hoort een tijdritparcours te zijn'

Nederlanders en Italianen komen net tekort op Mixed Relay, maar: 'Zo hoort een tijdritparcours te zijn'

Donderdag werd in Emmen het EK Mixed Relay verreden. De Franse formatie rekende uiteindelijk ternauwernood af met de Italiaanse selectie. Nederland werd vierde, maar de oranjehemden konden zichzelf na afloop weinig verwijten op het eerlijke parcours.

'Het ging wel goed', vertelde Daan Hoole na afloop aan In de Leiderstrui. 'Het was een mooi parcours, veel meer écht tijdrijden dan op het WK in Glasgow.' Ploeggenoot Jos van Emden, in Schotland zeer kritisch over de bochtige omloop stond hem bij. 'Zo hoort het eigenlijk, naar mijn mening. Uiteindelijk kwam Nederland anderhalve seconde tekort tegenover Duitsland, de nummer drie.

'Met deze gelegenheidsformatie ging het vrij goed, hopelijk levert het nog een medaille op', liet bondscoach Koos Moerenhout na afloop verstaan. 'De snelheid zat er constant goed in en op de rotondes bleven ze ook goed draaien', aldus de bondscoach, die stiekem ook blij zal zijn dat al zijn renners er goed doorheen kwamen. Zowel op de WK's van Glasgow als Wollongong vielen er namelijk Nederlandse deelnemers bij dit onderdeel.

Affini zeer content over Mixed Relay-parcours in Emmen

Edoardo Affini eindigde namens de Italianen op de tweede plek. De renner van Jumbo-Visma, die een Nederlandse vriendin heeft en dus ook goed Nederlands spreekt, kwam total loss over de finish met ploegmaats Mattia Cattaneo en Matteo Sobrero, maar uiteindelijk kwamen ze vier tellen tekort voor de gouden plak in Emmen. 'Het was een snel parcours, we moesten het goed pacen. We reden constant op de limiet en misschien startten we zelfs iets te snel.'

Net als de Nederlandse renners was Affini zeer te spreken over de omloop in Drenthe. 'Als je het mij persoonlijk vraagt: dit is het perfecte parcours. Hier draait tijdrijden om: snel rijden, sneller dan de andere renners. Dat is overal zo, maar je moet ook meer langere stroken hebben waarop je vol tempo kan rijden en echt moet pushen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws