Adriatica Ionica Race minder dan 24 uur voor start afgelast; koersdirecteur spreekt van 'politiek conflict' Wielrennen
Wielrennen

Adriatica Ionica Race minder dan 24 uur voor start afgelast; koersdirecteur spreekt van 'politiek conflict'

Adriatica Ionica Race minder dan 24 uur voor start afgelast; koersdirecteur spreekt van 'politiek conflict'

De Adriatica Ionica Race is geschrapt van de kalender, een dag voordat de koers zou beginnen. Volgens het Italiaanse Bici.pro hebben fouten van organisator Asd Sportunion tot een veelvoud aan problemen gezorgd, waardoor de rittenkoers van drie dagen niet verreden kan worden.

Vrijwel alle van de twintig ploegen die zouden deelnemen waren al naar de startplaats van de eerste etappe afgereisd. Waar ze woensdagavond nog te horen kregen dat de koers door zou gaan, deelde koersdirecteur Moreno Argentin hen donderdagmiddag via een videogesprek mee dat de wedstrijd was afgelast.

De eerste problemen traden zes maanden geleden op. Argentin wist destijds geen akkoord te sluiten over de televisierechten. De problemen stapelden zich op toen het lokale bestuur in september weigerde vergunningen te verlenen aan de organisatie. Ook ontbrak het aan (motor)begeleiding en een wedstrijdjury. Volgens Argentin lag een 'politiek conflict' ten grondslag aan de problemen.

Komt er nog een volgende editie van de  Adriatica Ionica Race

Er komt voorlopig dus geen vijfde editie van de Adriatica Ionica Race en de vraag is of die er überhaupt ooit nog zal komen. Volgens Bici.pro zal de winnaar van 2022 Filippo Zana namelijk de geschiedenisboeken ingaan als de laatste winnaar. De eerste eindwinnaar was in 2018 Iván Sosa. De jaren daarna wonnen Mark Padun, Lorenzo Fortunato en dus Zana.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws