Op zoek naar de hymne! Dortmund-fan en onlangs gestopte Rick Zabel fietst (!) naar Wembley voor finale Wielrennen
Wielrennen

Op zoek naar de hymne! Dortmund-fan en onlangs gestopte Rick Zabel fietst (!) naar Wembley voor finale

Op zoek naar de hymne! Dortmund-fan en onlangs gestopte Rick Zabel fietst (!) naar Wembley voor finale

Rick Zabel is pas net gestopt met wielrennen, maar is inmiddels druk bezig met een heel ander avontuur. En let wel, op de fiets! De Duitse zoon van Erik Zabel is namelijk samen met een vriend op weg naar de Champions League-finale in Londen. Die wedstrijd, die wordt gespeeld tussen Real Madrid en Borussia Dortmund, wordt afgewerkt op zaterdagavond. Zabel is een fanatieke supporter van de zwartgele ploeg. Het leverde een mooi verslagje op op Instagram.

Zodoende trok de Duitser er met zijn maat op uit. Wat volgde was een route van ongeveer zeshonderd kilometer, inclusief de trein. Op vrijdag vertrokken de heren vanuit het westen van Duitsland, via een klein stukje Nederland en een groot deel van België. Regen, tegenwind, klimmetjes en bordjessprints. Alles kregen de mannen voor de kiezen. Een waar bikepack-avontuur, zo een paar dagen na het pensioen!

Rick, zoon van Erik, fietste voor Katusha en Israel-Premier Tech

Rick Zabel fietste eigenlijk altijd een beetje in de schaduw van zijn vader Erik, die als sprinter zesmaal de groene trui won in de Tour de France. Desondanks had ook zijn zoon een mooie profloopbaan. Hij koerste onder andere voor Katusha-Alpecin en sloot zijn loopbaan af bij Israel-Premier Tech. Onlangs maakte hij nog zijn fietspensioen bekend, en dus nu al geniet de Duitser van andere avonturen.

'Na 13 jaar als actief profrenner eindigt deze reis dit jaar. Ik ben trots op mijn carrière en blij voor alle dingen die ik heb mogen ervaren en alle mensen die ik heb mogen ontmoeten. Maar ik geloof dat het tijd is voor iets nieuws en ik ben blij dat ik die beslissing heb genomen. Ik kijk uit naar alle nieuwe avonturen en uitdagingen, die nog zullen komen. Ik hoop dat ik de wielrennerij in een goede toestand achterlaat, want het was een erg leuke periode in mijn leven', vertelde hij toen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws