Bjarne Riis ziet beren op de weg bij Vingegaard: 'Daar is Visma | Lease a Bike misschien ook zenuwachtig voor' Wielrennen
Wielrennen

Bjarne Riis ziet beren op de weg bij Vingegaard: 'Daar is Visma | Lease a Bike misschien ook zenuwachtig voor'

Bjarne Riis ziet beren op de weg bij Vingegaard: 'Daar is Visma | Lease a Bike misschien ook zenuwachtig voor'

Wel of geen Tour de France voor Jonas Vingegaard? Het is de vraag die bij wielerminnend Denemarken, en bij uitbreiding de hele wereld, op de lippen ligt. De Deen van Visma | Lease a Bike traint momenteel op hoogte in Tignes, maar een definitief uitsluitsel over een deelname aan La Grande Boucle is er nog altijd niet.

In Denemarken hebben ze er de kranten vol van. Michael Rasmussen, als ex-banneling van de voorganger van Visma | Lease a Bike wellicht niet helemaal objectief, bekritiseerde de communicatie van de Nederlandse ploeg rondom de toestand van Vingegaard al meermaals. Nu de ploeg middels foto's en filmpjes al meer duidelijkheid heeft verschaft, volgt vraag twee: is de Tour na die vreselijke smak in het Baskenland realistisch of niet?

Bjarne Riis heeft als renner en ploegbaas tonnen ervaring, en ook hij ziet nog beren op de weg. 'Als Visma | Lease a Bike nu zegt: hij kan misschien op 95 procent van zijn kracht en capaciteit rijden, dan gaan ze er vanuit dat hij in de Tour eerst naar 98 procent en dan 100 procent van zijn kunnen kan groeien in de eerste twee weken. Zo kunnen ze dat berekenen.'

Riis: 'Hoeveel verliest Vingegaard in eerste week op Pogacar?'

Maar, oordeelt Riis: 'Het risico is dan hoeveel hij in de eerste week verliest op Pogacar? Als ik hem was, zou ik er waarschijnlijk vanaf het begin alles aan doen om top te zijn en hem te testen. En dat is misschien waar ze bij Visma | Lease a Bike ook wel zenuwachtig voor zijn', analyseert de winnaar van de Tour de France in 1996 bij BT.

Het parcours krijgt Pogacar in de eerste dagen alvast mee, met twee voor hem op het lijf geschreven ritten door de Italiaanse heuvels. Een definitieve beslissing omtrent Vingegaard wordt ergens in de komende twee weken verwacht.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news