Nibali na laatste Giro-bergetappe uit carrière: 'Ik haat deze klim, maar vierde plek maakt me blij' Wielrennen
Wielrennen

Nibali na laatste Giro-bergetappe uit carrière: 'Ik haat deze klim, maar vierde plek maakt me blij'

Nibali na laatste Giro-bergetappe uit carrière: 'Ik haat deze klim, maar vierde plek maakt me blij'

Vincenzo Nibali sluit zijn carrière aan het einde van dit seizoen af in de wetenschap dat hij zichzelf in de Giro d'Italia nog één laatste keer van z'n beste kant heeft laten zien. Een vierde plaats in het eindklassement maakt of breekt zijn carrière niet meer, maar de plek van 'best of the rest' kan de Haai van Messina meer dan bekoren.

Nibali kwam naar de Giro om een rit te winnen, helemaal toen hij op dag vier veel tijd verloor op de Etna en een goed klassement uit zicht leek. Op dag negen toonde hij op de Blockhaus echter verbetering en in de tweede week kon hij zelfs met de besten mee. Nibali klom langzaam op in het klassement, totdat hij uiteindelijk vijfde stond. Door het uitvallen van João Almeida werd dat zelfs een vierde plek.

Voor iemand die alle drie de grote rondes gewonnen heeft in z'n loopbaan is plek vier in je laatste Giro misschien geen hoogstaand resultaat. Nibali is er echter heel tevreden mee. 'Ik ben van ver gekomen, nadat ik door Covid-19 en ziekte een slechte voorbereiding had. Ik slaagde er echter in om deze Giro te verbeteren en dus kan deze vierde plek mij alleen maar blij maken', zo vertelt hij aan Tutto Bici.

Vierde plaats al zeventiende top tien voor Nibali

Zijn eindklassering is de zeventiende (!) top tien van Nibali in zijn imposante loopbaan. Hij eindigde in 26 grote rondes maar liefst elf keer op het podium en won daarvan twee keer de Giro (2013 en 2016), één keer de Tour (2014) en één keer de Vuelta (2010). 'Giuseppe Martinelli (coach bij Astana) zei na mijn slechte voorbereiding dat ik gewoon moest gaan fietsen en moest doen wat ik leuk vind. Ik begon opnieuw en nu sta ik hier, met een uitstekend resultaat.'

Voor de wielerfans die in de twintigste etappe hoopten op nog één ferme beet van de Haai, eindigde de etappe misschien wat teleurstellend. Nibali vocht zich naar een zeventiende plaats. 'Ik heb altijd een hekel gehad aan deze klim (de Passo Fedaia, red.). Het is aan één stuk rechtdoor, waardoor je geen adempauzes hebt en geen referenties. Ik haat deze klim en ben vandaag niet van gedachten veranderd. Ik heb op mijn eigen tempo de top bereikt.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws