Niet alleen in de Tour de France, maar ook in Parijs-Nice gaan Roglic en Bernal elkaar treffen Wielrennen
Wielrennen

Niet alleen in de Tour de France, maar ook in Parijs-Nice gaan Roglic en Bernal elkaar treffen

Niet alleen in de Tour de France, maar ook in Parijs-Nice gaan Roglic en Bernal elkaar treffen

Primoz Roglic en Egan Bernal zullen hun opwachting maken in de 2022-editie. Dat heeft de directeur van de Koers naar de Zon, François Lemarchand, bekendgemaakt in een interview met L'Equipe.

Het parcours van de Franse voorjaarswedstrijd werd woensdag bekendgemaakt en bevat een redelijk klassiek parcours, met de etappe naar de Col de Turini als absolute scherprechter. Voor de rest is het in Parijs-Nice altijd uitkijken naar waaieretappes en andere boobytraps.

Lemarchand noemt Roglic 'een echte krijger'. 'Hij wil wraak nemen', verwijst de Franse directeur naar de teleurstellende 2021-editie voor de Sloveen. Roglic heerste en verdeelde met drie ritzeges, maar verloor uiteindelijk de leiderstrui na een val in de slotrit. 'Het parcours past Roglic', concludeert Lemarchand, die ook de aanwezigheid van Egan Bernal bevestigde.

Ook Wout van Aert lijkt namens Jumbo-Visma op deelname aan Parijs-Nice te azen, die op die manier alvast mogen rekenen op enkele wereldtoppers aan de start.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws