Niet de dag van Nederlandse sprinters in de Algarve: Van Uden voelt zich ondanks harde val nog oké Wielrennen
Wielrennen

Niet de dag van Nederlandse sprinters in de Algarve: Van Uden voelt zich ondanks harde val nog oké

Niet de dag van Nederlandse sprinters in de Algarve: Van Uden voelt zich ondanks harde val nog oké

Het was niet de dag van de Nederlandse sprinters in de openingsrit van de Ronde van de Algarve. Fabio Jakobsen kwam er niet aan te pas en stormde na een vierde plek de bus in, terwijl Casper van Uden op enkele honderden meters van de meet hard ten val kwam.

De jonge Tsjechische lead-out Pavel Bittner kon na de val van spurter Van Uden zijn kans gaan en hij kwam dan ook aan het woord in de debriefing van Team DSM. 'Het werd, zoals we hadden verwacht, een hectische spurt. Het was ons doel om Casper goed naar de finale te brengen en we deden dat samen heel goed', blikt Bittner terug.

Van Uden en DSM hopen op verbetering

De man uit Tsjechië vervolgt. 'Richting de finale ging het hele snel en we moesten wat improviseren om Casper later naar voren te brengen. Net op het moment dat hij zijn sprint aan wou zetten, ging hij tegen de grond.' Van Uden liet na afloop via zijn social media weten dat hij ondanks zijn harde val nog redelijk oké was. 'Op naar de komende dagen', klonk het strijdbaar.

Bittner reed uiteindelijk nog naar een knappe vijfde plek. 'Ik zat goed gepositioneerd en volgde de mannen voor mij, maar kon mijn sprint door gebrek aan ruimte niet echt beginnen. Hopelijk voelt Casper zich snel weer beter en kunnen we nog voor een mooi resultaat gaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws