Woedende Jakobsen baalt als een stekker van vierde plaats in Algarve en staat pers niet te woord Wielrennen
Wielrennen

Woedende Jakobsen baalt als een stekker van vierde plaats in Algarve en staat pers niet te woord

Woedende Jakobsen baalt als een stekker van vierde plaats in Algarve en staat pers niet te woord

Alexander Kristoff wist in de openingsrit van de Ronde van Algarve met overmacht naar de overwinning te sprinten. Topfavoriet Fabio Jakobsen moest genoegen nemen met de vierde plaats. De Nederlandse topsprinter baalde dusdanig van zijn resultaat dat hij de pers niet te woord wilde staan.

Cyclingnews weet te melden dat de 26-jarige spurtbom van Soudal-Quick Step direct na afloop van de etappe de bus instapte en zich zodoende niet beschikbaar stelde voor eventuele interviews. Michael Mørkøv, de hondstrouwe lead-out van Jakobsen, stond de media wel te woord. 'We verzorgden als ploeg geen goede lead-out', is hij realistisch tegenover Cyclingnews. 'Het was enorm chaotisch en we moesten van ver komen. Bovendien reden we niet als een treintje achter elkaar, maar reden we verspreid over het peloton.'

'We verzorgden als ploeg geen goede lead-out', aldus Mørkøv

Jakobsen was de topfavoriet bij uitstek om te triomferen in Lagos, de Portugese badplaats waar hij in de Ronde van Algarve al drie keer eerder wist te winnen. Mørkøv wijt de verloren sprint aan de onverwachte zijwind, die in de ultieme finale flink huishield. Bovendien benadrukt hij nogmaals dat de slechte organisatie van de Soudal-Quick Step-trein Jakobsen parten heeft gespeeld. 'Het ging gewoon niet zoals we hadden gehoopt. Uiteindelijk kon ik de sprint nog wel lanceren op de plaats waar ik dat wilde. Om precies te weten wat er niet goed ging, zullen we de beelden nog eens moeten bekijken.'

De derde rit in de Ronde van Algarve is er weer eentje die een kolfje naar de hand van een renner uit het sprintersgilde lijkt. Zodoende hoeft Jakobsen niet lang te wachten vooraleer hij op mag gaan voor zijn herkansing. Na afloop van de Portugese rittenkoers trekt Jakobsen achtereenvolgens richting Kuurne-Brussel-Kuurne (de koers die hij vorig jaar wist te winnen), Le Samyn, Tirreno-Adriatico, Minerva Classic Brugge-De Panne, Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix. Ook zal 'de Hulk van Heukelum' weer aan het vertrek staan van de Tour de France.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws