UAE-Team Emirates heeft selectie zonder Pogacar voor 'belangrijkste koers van het jaar' UAE Tour rond Wielrennen
Wielrennen

UAE-Team Emirates heeft selectie zonder Pogacar voor 'belangrijkste koers van het jaar' UAE Tour rond

UAE-Team Emirates heeft selectie zonder Pogacar voor 'belangrijkste koers van het jaar' UAE Tour rond

UAE-Team Emirates heeft het zevental voor de komende UAE Tour op papier. Bij afwezigheid van Tadej Pogacar, die momenteel zijn ding doet in Spanje, mikt de ploeg op ex-winnaar Adam Yates.

Dat de koers in eigen land een belangrijke wedstrijd is voor de ploeg uit de Emiraten, is een understatement. 'Het is duidelijk dat deze koers samen met de Tour de France centraal staat in onze seizoensopbouw. We willen onze titel hoe dan ook verdedigen', stelt manager Joxean Matxin Fernandez.

'Yates zal zijn debuut maken voor onze ploeg en de rol van leider opnemen, maar zoals altijd staan we aan de start met meerdere mannen die hun opties zullen krijgen', gaat de Spanjaard verder. Daarmee doelt hij op onder meer sprinter Juan Sebastián Molano, toptalent Brandon McNulty en Tour Down Under-winnaar Jay Vine.

Zonder Pogacar, de winnaar van 2021 en 2022, doet UAE het dus met Yates, de winnaar van 2020. 'Ik ben heel gemotiveerd om eindelijk met mijn nieuwe ploeg te gaan koersen. De UAE Tour is een heel mooie koers die mij goed past. Er is wat extra druk met het logo van UAE op mijn rug, maar dat geeft me alleen maar meer motivatie. We beschikken over een goede ploeg en mogen rekenen op de support van onze lokale mensen.'

Selectie UAE-Team Emirates UAE Tour 2023

Adam Yates
Jay Vine
Juan Sebastián Molano
Marc Soler
Brandon McNulty
Vegard Stake Laengen
Mikkel Bjerg

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws