Niet fitte Yates maakt duik in het klassement: 'Ik blijf maar ziek worden dit jaar' Wielrennen
Wielrennen

Niet fitte Yates maakt duik in het klassement: 'Ik blijf maar ziek worden dit jaar'

Niet fitte Yates maakt duik in het klassement: 'Ik blijf maar ziek worden dit jaar'

Adam Yates was woensdag de grote verliezer als het gaat om het algemeen klassement in de Tour de France. De Brit van INEOS Grenadiers zakte van plek zes naar negen en was daar na afloop vanzelfsprekend niet blij mee. 'Ik ben al enkele dagen ziek', liet hij weten aan de Britse pers.

'Ik ben ziek en de afgelopen dagen was het een kwestie van doorkomen', citeerde Cyclingnews de klimmer. 'Nu ging het echter niet meer, waardoor ik G (Geraint Thomas, red.) zo goed mogelijk ben gaan helpen.' Thomas finishte uiteindelijk als vierde en verstevigde daarmee zijn derde plek in het klassement.

Yates is vanzelfsprekend niet tevreden met zijn eigen prestatie. 'Dit seizoen is niet mijn jaar. Ik blijf maar ziek worden, maar het is wat het is', sipte de Brit. 'Enkele jongens - Dani en Castro (Martínez en Castroviejo, red.) hadden het in het begin van de Tour, en we hebben echt onze best gedaan om gezond te blijven. In deze sport is het echter zo dat je honderd procent moet zijn, anders doe je niet mee.'

Yates heeft geen persoonlijke ambities meer, op beter worden na

Yates heeft geen hoge verwachtingen van de rit van donderdag naar Hautacam. 'Zoals ik al zei, ik ben nu een paar dagen ziek. Het is een kwestie van doorkomen, maar op het moment kan ik niet meer doen dan mijn karretje aanhaken. Er is nog een bergrit te gaan, waarin ik G zo goed mogelijk probeer te helpen. Hopelijk kan ik nog beter worden voor Parijs.'

Op de goede prestatie van Thomas na was het dus een baaldag voor INEOS Grenadiers, daar ook Tom Pidcock (tiende voorafgaand aan de rit) een offday kende. Pidcock, winnaar op Alpe d'Huez, verloor 22 minuten en zakte van plek tien naar vijftien in de algemene rangschikking van deze Tour de France.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws