Vlasov bedankt zijn redder Konrad: 'Ik bleef te lang bij Pogacar en had het daarna heel lastig' Wielrennen
Wielrennen

Vlasov bedankt zijn redder Konrad: 'Ik bleef te lang bij Pogacar en had het daarna heel lastig'

Vlasov bedankt zijn redder Konrad: 'Ik bleef te lang bij Pogacar en had het daarna heel lastig'

Aleksandr Vlasov wist in de zeventiende rit van de Tour de France zijn achtste plek in het klassement te behouden. De renner van BORA-hansgrohe verzilverde zo de voorsprong die hij daags voordien kreeg in de rit naar Foix. 'Misschien probeer ik het weer via de ontsnapping donderdag.'

Vlasov bedankte ploegmaat Patrick Konrad na afloop van de rit. 'Hij heeft mij gered. Ik bleef te lang bij de groep met Tadej Pogacar op de voorlaatste klim en had het daarna zeer lastig. Juist op dat moment kwam Koni (Konrad, red.) echter terug van de ontsnapping. Hij was degene die me kon helpen om te overleven in de achtervolgende groep', blikte Vlasov terug.

Vlasov: 'Ben nog niet honderd procent'

'In de afdaling kon ik vervolgens herstellen. Over het algemeen voelde ik mij beter dan eerder in de ronde. Ik ben echter nog steeds niet honderd procent', stelt de kopman van BORA-hansgrohe, die eerder in de Tour hard viel.

'Ik heb gisteren veel energie verspild in de ontsnapping en wist niet zeker hoe het in deze rit zou gaan, maar het was al bij al prima', gaat Vlasov verder. 'Ik was eigenlijk best wel verrast dat ik uiteindelijk in een groep met Nairo (Quintana, red.) wist te finishen. Het was een zeer zware rit en dat zal donderdag opnieuw het geval zijn. Ik moet kijken hoe ik me voel, maar misschien probeer ik het wel weer via de ontsnapping.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws