Nieuwe opdoffer voor UAE: Soler, die brakend op zijn fiets zat, finisht buiten tijd en moet naar huis Wielrennen
Wielrennen

Nieuwe opdoffer voor UAE: Soler, die brakend op zijn fiets zat, finisht buiten tijd en moet naar huis

Nieuwe opdoffer voor UAE: Soler, die brakend op zijn fiets zat, finisht buiten tijd en moet naar huis

UAE Team Emirates heeft opnieuw te maken met een ziektegeval in de ploeg. Marc Soler was in de zestiende etappe duidelijk niet in orde. De Spanjaard zat brakend op de fiets en kwam buiten de tijdslimiet binnen in Foix.

Soler hield het zo'n 75 kilometer uit in het peloton in de zestiende etappe, maar kwam vervolgens in zwaar weer terecht. Hij zocht een aantal keer de assistentie van de koersdokter op, maar dat mocht niet baten. De helper van Tadej Pogacar wist het momentum niet meer terug te pakken en kwam achterop te zitten. Niet veel later reed hij al minuten achter het peloton, zonder weinig zicht op verbetering.

De coureur van UAE Team Emirates had het zichtbaar lastig. Op beelden was te zien dat Soler moeite had zijn voedsel binnen te houden, waarbij hij brakend op de fiets zat. De Catalaan kampte met maagproblemen, was de lezing.

Het is voor het team van Pogacar de volgende klap in de jacht op de gele trui. Eerder verloor de ploeg al twee belangrijke knechten door het coronavirus. George Bennett en Vegard Stake Laengen moesten daardoor naar huis. Rafal Majka was weliswaar ook positief, maar mocht zijn route vervolgen door een lage besmettingswaarde.

Uiteindelijk finishte Soler eenzaam op grote achterstand in Foix. Vijftien minuten na het overschrijden van de tijdslimiet, dus hij zal de Tour de France moeten verlaten.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws