Pogacar heeft nog steeds grootse plannen: 'Komende dagen zijn betere mogelijkheden' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar heeft nog steeds grootse plannen: 'Komende dagen zijn betere mogelijkheden'

Pogacar heeft nog steeds grootse plannen: 'Komende dagen zijn betere mogelijkheden'

Tadej Pogacar wist in de eerste rit in de Pyreneeën van deze Tour de France geen tijd af te snoepen van zijn achterstand op gele trui Jonas Vingegaard. De Sloveen van UAE-Team Emirates weigert echter de handdoek in de ring te gooien. 'Ik zal het blijven proberen', laat hij net als op de rustdag weten.

De dag begon voor de ploeg van Pogacar al niet zo goed, daar Marc Soler met maagproblemen te kampen kreeg - en uiteindelijk ook de tijdslimiet niet zou halen in aankomstplaats Foix. In de hitte wist de Catalaan niet te herstellen, wat na de opgaves van George Bennett en Vegard Stake Laengen een nieuwe opdoffer betekent.

Pogacar: 'Ik zal blijven vechten'

'Gelukkig wordt het weer slechter', is het eerste antwoord van Pogacar in het flashinterview. 'Maar dat zal voor iedereen hetzelfde zijn. Ik kijk in ieder geval uit naar de komende dagen, waarvan ik denk dat er betere mogelijkheden zijn. We gaan zien hoe de benen zijn', gaf Pogacar na afloop van de zestiende rit van de Tour de France aan voor de camera van Eurosport.

Pogacar probeerde het op de voorlaatste klim meermaals, maar Sepp Kuss en Vingegaard hadden telkens een antwoord paraat. Op de laatste beklimming hield Pogacar zich koest, mede door het hoge tempo van de mannen van Jumbo-Visma.

Woensdag trekt het peloton - met een zeer steile laatste halve kilometer - naar het vliegveld van Peyragudes, terwijl donderdag één van de zwaarste beklimmingen van Frankrijk te wachten staat: Hautacam. Meerdere Tour de Frances zijn al op die klim beslist, dus er is hoop voor Pogacar. 'Ik zal blijven vechten en hoop dat ik tijd terug kan pakken op Jonas. Ik zal het altijd blijven proberen', houdt Pogacar de moed erin richting de laatste etappes van de Ronde van Frankrijk van dit jaar.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws