Van Aert niet echt te spreken over actie Eekhoff (DSM) bij tussensprint: 'Vond ik een beetje sneu' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert niet echt te spreken over actie Eekhoff (DSM) bij tussensprint: 'Vond ik een beetje sneu'

Van Aert niet echt te spreken over actie Eekhoff (DSM) bij tussensprint: 'Vond ik een beetje sneu'

Er gaat geen dag voorbij in deze Tour de France of Wout van Aert rijdt in beeld, en ook tijdens de zestiende etappe was dat niet anders. De alleskunner zat mee in de vlucht van de dag, wachtte op de top van de slotklim op kopman Jonas Vingegaard, en begeleidde de groep der favorieten richting aankomst. Van Aert vertelt na de aankomst bij Sporza over zijn dag in de aanval, en komt ook terug op de actie van Nils Eekhoff, die hem drie puntjes afsnoepte bij de tussensprint.

Door het uitvallen van Steven Kruijswijk en Primoz Roglic mist Vingegaard twee belangrijke klimmers, maar daar was vandaag niets van te merken. 'Ik lees overal dat ik voor drie tel, dus we wisten dat dat geen probleem zou zijn', zo lacht Van Aert. 'Dat is een grapje, voor alle duidelijkheid. We wisten dat het cruciaal zou zijn iemand in de vlucht te hebben. In zo'n grote groep was het goed dat zowel Nathan (Van Hooydonck, red.) als ik in de vlucht zaten. De laatste klim was zo steil dat het goed mogelijk was dat Jonas geïsoleerd over de top zou komen, en dan is het nog een lange weg tot de finish om alles te counteren. Op deze manier hebben we dat mooi omzeild, en heeft hij altijd steun gehad tot aan de finish.'

Van Aert niet opgezet met actie Eekhoff bij tussensprint

Van Aert kon lange tijd de beste renners van de vlucht volgen, maar op de slotklim liet hij zijn kompanen rijden. Heeft hij gedacht zelf voor de overwinning te gaan? 'Ik denk dat ik daarvoor wel de benen had, maar het plan is altijd geweest om te wachten. Het zou heel sneu zijn mocht ik volle bak over die klim gaan, en dat er dan iets gebeurt. Dan kan je niet meer wachten, dus dit was de goede tactiek.' Zullen we ook de komende dagen Van Aert in de vroege vlucht zien gaan? Dat kan de tactiek zijn, maar dat was vooral vandaag wel cruciaal door die afdaling die na de slotklim kwam. Maar zoals ik vandaag klom, kan het ook goed zijn om bij Jonas te blijven en zo lang mogelijk mee te gaan in het peloton'.

Ten slotte komt Van Aert nog eens terug op de tussensprint. Eekhoff kwam in de laatste honderd meter over de Belg, die verwachtte dat niemand hem iets in de weg zou leggen bij de tussensprint. 'Iedereen heeft het recht om te sprinten, maar ik heb hem verteld dat ik het zou geapprecieerd hebben mocht hij het gewoon een kilometer op voorhand verteld hebben, dan konden we er echt voor sprinten. Nu gooide hij zijn wiel voor mij en dat vond ik een beetje sneu. Ik denk dat ze bij Team DSM de kassa nog wat willen spijzen', zo sluit Van Aert af.

In een korte reactie bij Wielerflits verdedigt Eekhoff zijn aanpak: 'Er ligt daar gewoon 1500 euro op de lijn, ik denk dat daar best gesprint om kan worden.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws