Nieuwe ploeg dwingt Aru terug naar de basis: 'Vedettestatus niet aan de orde' Wielrennen
Wielrennen

Nieuwe ploeg dwingt Aru terug naar de basis: 'Vedettestatus niet aan de orde'

Nieuwe ploeg dwingt Aru terug naar de basis: 'Vedettestatus niet aan de orde'

Fabio Aru. Ooit was hij de hoop van Italië met winst in de Vuelta en podia in de Giro. Maar dat lijkt wel honderd jaar geleden. De inmiddels dertigjarige renner is geen schim meer van wat hij ooit was. Bovendien wordt hij ook een dagje ouder. Kan hij zich nog één keer oprichten? Misschien lukt het onder de handen van Aart Vierhouten en Team Qhubeka ASSOS.

Vierhouten is de nieuwe ploegleider van een flink versterkte ploeg, die toch een echte hoogvlieger mist. Tenzij het van Aru moet komen en daar heeft Vierhouten stiekem wel vertrouwen in. ‘We gaan met hem op een speciale wijze aan de slag’, laat de oud-renner weten aan De Telegraaf.

Onderdeel van die speciale aanpak is misschien wel zijn rentree in de cross, waar hij in zijn jeugd actief was, om weer eens plezier te hebben op een fiets. ‘Fabio moet opnieuw een renner worden die lol beleeft aan zijn sport. Als hij het bij ons niet voor elkaar krijgt, dan gebeurt het nergens.’ Plezier heeft Aru de afgelopen jaren weinig gehad, malheur des te meer.

Aru klassementsrenner-af: 'Gewoon gaan fietsen'

Toch blijft het doel natuurlijk de koersen op de weg, al zijn de klassementsambities wel voorbij. ‘Intussen geloof ik wel dat hij van zijn roze wolk is afgekomen. De vedettestatus die hij zich had aangemeten bij andere ploegen is hier niet aan de orde’, zegt Vierhouten. ‘Dat is hem al duidelijk gemaakt.’

Geen vedette meer en een heel andere rol dus voor Aru. ‘Hij moet gewoon gaan fietsen en in elk rondje waaraan hij meedoet een etappe proberen te winnen. Avonturieren en de euforie ervaren van meedoen om de dagzege, daar draait het om.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws