Eerste Israëliër in Tour Guy Niv (28) stopt: 'De vlam is gedoofd' Wielrennen
Wielrennen

Eerste Israëliër in Tour Guy Niv (28) stopt: 'De vlam is gedoofd'

Eerste Israëliër in Tour Guy Niv (28) stopt: 'De vlam is gedoofd'

De eerste Israëliër in de Tour de France stopt er mee. Guy Niv stond in 2020 en 2022 aan de start van Le Grand Départ, maar voelt dat de passie voor het vak is verdwenen.

De 28-jarige Israëliër laat op de website van zijn ploeg Israel-Premier Tech weten dat het geen makkelijke beslissing was. 'Het was de moeilijkste beslissing die ik ooit heb gemaakt, maar de vlam in mijn hart die brandde sinds ik met fietsen begon is gedoofd.' Hij werd door zijn ploeg nog gevraagd zich te bedenken, maar Niv had zijn besluit gemaakt. 'Ik weet dat het een verrassing zal zijn voor velen, maar mijn naasten weten dat dit al lang aan het borrelen is. Ik heb meerdere redenen, maar de belangrijkste is dat ik niet meer de passie en drive kan opbrengen die nodig zijn om een profwielrenner te zijn.'

Een vroeg pensioen zat eigenlijk nooit echt in de plannen van de kleine klimmer. 'Ik geef toe dat ik eerder zei dat ik pas zou stoppen als ik alles uit mijn carrière heb gehaald, maar ik ben nog ver van dat punt. Ik heb zojuist mijn best grote ronde gereden in de Tour dit jaar, wat bewijst dat er nog vooruitgang is. Maar ik geloof dat het tijd is om alles achter me te laten.' Niv stond na 21 etappes als 76e geklasseerd.

Niv gaat nieuwe uitdaging aan

'Iets in mij ging uit in het seizoen van 2022', vervolgt Niv. 'Ik vond het fietsen niet meer zo leuk als voorheen. Ik heb altijd geweten waarom ik zo graag de zwaarste sport ter wereld wilde beoefenen. Deze noordelijke ster heeft mij door de moeilijkste momenten gegidst en zorgde ervoor dat ik elke keer weer op mijn fiets stapte. Het heeft me tot het uiterste gepusht. Nou ben ik dat kwijt, dus heb ik maar een optie: een nieuwe uitdaging aangaan, weg van het fietsen.' Niv heeft in zijn korte carrière zes seizoenen meegedraaid in het profpeloton. Al die jaren reed hij bij de Israëlische ploeg.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws