Nizzolo liet zich door tegenwind terugzakken: 'Dacht dat het de beste keuze was' Wielrennen
Wielrennen

Nizzolo liet zich door tegenwind terugzakken: 'Dacht dat het de beste keuze was'

Nizzolo liet zich door tegenwind terugzakken: 'Dacht dat het de beste keuze was'

Giacomo Nizzolo is woensdag als derde geëindigd in de vijfde etappe van de Giro d’Italia. De Italiaanse sprinter zat goed gepositioneerd, maar kon niet voorkomen dat Arnaud Démare en Fernando Gaviria net iets sneller waren.

Nizzolo won vorig jaar dan eindelijk zijn eerste etappe in de Giro d’Italia, nadat de 33-jarige Italiaan van Israel-Premier Tech al wel twee keer het puntenklassement wist te winnen (2015 en 2016). Dit seizoen is het echter nog wachten op zijn eerste overwinning. Dat hij zondag in de eerste massasprint als elfde eindigde, zal hem weinig vertrouwen hebben gegeven. De derde plaats van woensdag geeft hem ongetwijfeld weer wat meer vertrouwen richting donderdag, wanneer er weer een sprintrit op het programma staat.

Nizzolo kon woensdag relatief eenvoudig overleven op de enige grote col van de dag, waar Alpecin-Fenix het tempo flink opschroefde. Het zorgde ervoor dat Mark Cavendish en Caleb Ewan moesten lossen en in het vervolg van de etappe niet meer konden terugkomen. 'Het verbaasde me niet dat sommige sprinters op de klim werden gelost, want we gingen heel hard en het was heel moeilijk om eraan te blijven hangen. Als team hebben we goed samengewerkt om het gat proberen te houden en samen met de andere teams hebben we dat volgehouden tot de finish', zo laat Nizzolo op de ploegsite weten.

Nizzolo: 'We moeten geduld en vertrouwen houden'

Démare werd op de klim ook even gelost, maar het lukte de Fransman om samen met zijn ploeg terug te keren in de afdaling. Daarna spurtte de sprinter van Groupama-FDJ relatief eenvoudig naar de overwinning, waar Nizzolo het iets moeilijker had. 'We hebben zo lang mogelijk gewacht en met nog twee kilometer te gaan kreeg ik de informatie dat er in het laatste stuk vijftien kilometer per uur tegenwind was. Daarom besloot ik wat plaatsen terug te gaan, omdat ik het gevoel had dat het de beste keus was om van achteren te komen. Ik kwam uiteindelijk met snelheid, maar ik denk dat het iets beter had gekund. We zijn op de goede weg en moeten geduld en vertrouwen houden. Morgen is er weer een goede kans.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws