Kooij troeft topsprinters af in eerste massasprint van Ronde van Hongarije Wielrennen
Wielrennen

Kooij troeft topsprinters af in eerste massasprint van Ronde van Hongarije

Kooij troeft topsprinters af in eerste massasprint van Ronde van Hongarije

Olav Kooij is in Székesfehérvár naar de ritzege in de openingsrit van de Ronde van Hongarije gespurt. De Nederlander van Jumbo-Visma werd door zijn ploeg goed afgezet en was Elia Viviani nipt de baas op de streep. Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen zaten slecht gepositioneerd en moesten van te ver komen.

Na drie dagen Giro was het op woensdag alweer tijd voor de volgende wedstrijd in Hongarije: de nationale ronde. Opvallend genoeg met elf WorldTour-ploegen dit jaar, door het feit dat veel van de teambussen vanuit de Giro dan in Hongarije konden blijven.

In de kopgroep van de dag geen WorldTour-renners: Márton Dina (EOLO-Kometa), Jens Reynders, Aaron Vanpoucke (SportVlaanderen-Baloise), Joey Rosskopf (Human Powered Health) en Viktor Filutás (Adria Mobil) waren de vijf mannen die ruimte kregen van de grote groep. De Amerikaan Rosskopf, ex-BMC, raapte onderweg de bergpunten op.

Tim Declercq had de taak om de ontsnapping niet te ver weg te laten rijden en zoals altijd slaagde de Vlaming daar uitstekend in. Op twintig kilometer van de meet was de voorsprong van de koplopers nog slechts één minuut en zo werd het langzaam duidelijk dat de eerste etappe ging uitmonden in een massasprint. Daarin was het vooral kijken naar de Nederlanders, die met Jakobsen, Groenewegen en Kooij goed vertegenwoordigd waren.

In volle vaart richting de finish

Was het verschil op twintig kilometer van de meet nog maar een minuut, op zeven kilometer van de finish was daar nog altijd dertig seconden van over. Gingen we dan toch nog een verrassing krijgen? Op vier kilometer was er nog altijd een gat van vijftien seconden, maar toen kwamen de sprintersploegen toch hard opzetten. De rotondes waren nog wat in het voordeel van de kopgroep, maar uiteindelijk werden ze op 700 meter van de finish ingerekend.

Jakobsen zat richting de sprint in zijn eentje van voren, terwijl Jumbo-Visma met een treintje op kwam zetten. Trek-Segafredo trok vervolgens de sprint aan, maar Kooij kwam als een duveltje uit een doosje door de bocht. De Nederlander werd nog bijna ingehaald door Elia Viviani, maar kon nipt standhouden. Groenewegen eindigde als zevende, terwijl Jakobsen buiten de top tien finishte.

Uitslag etappe 1 Ronde van Hongarije 2022


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws