Nizzolo sprint naar tweede plek in Tour of Britain: 'Mijn benen zaten vol lactaat' Wielrennen
Wielrennen

Nizzolo sprint naar tweede plek in Tour of Britain: 'Mijn benen zaten vol lactaat'

Nizzolo sprint naar tweede plek in Tour of Britain: 'Mijn benen zaten vol lactaat'

Giacomo Nizzolo sprintte donderdag naar een tweede plek in de vijfde etappe van de Tour of Britain. De Italiaan van Team Qhubeka NextHash moest zijn meerderen erkennen in Ethan Hayter, die namens INEOS Grenadiers naar de overwinning en de leiderstrui snelde. Na afloop gaf Nizzolo aan met gemengde gevoelens te zitten, omdat er wellicht meer in had gezeten.

De renners moesten in de vijfde etappe alleen in de beginfase wat lastige heuvels bedwingen, maar al snel werd duidelijk dat de sprinters het vandaag mochten uitmaken. Team Qhubeka NextHash controleerde de wedstrijd samen met Deceuninck-Quick-Step, waar Mark Cavendish uiteindelijk naar een vijfde plaats sprintte. De finale werd ontsierd door een kleine valpartij, waardoor veel renners krachten verloren om terug te komen. Ook Nizzolo moest daardoor energie bijzetten, die hij tekort kwam in de eindsprint. 'We moesten van ver komen met Carlos Barbero. Hij deed goed werk door het gat te dichten, maar dat ging niet vanzelf. Toen ik weer vooraan kwam, begon de sprint, maar mijn benen zaten al vol lactaat.'

Hayter leek wat minder krachten te moeten verspillen en sprintte naar de overwinning. Daarmee pakte de Brit de leiderstrui over van Wout van Aert, die niet kon meesprinten door het oponthoud van de valpartij. Nizzolo won dit jaar al een rit in de Giro d'Italia en hoopt in het slot van de Tour of Britain nog een etappe bij te schrijven. 'De crash in de laatste bocht was niet nodig. Ik kan zeggen dat ik blij ben dat ik niet ben gevallen, maar aan de andere kant ben ik niet blij. Ik denk dat ik goede kansen had om te winnen', zo gaf hij na afloop van de etappe aan op de eigen ploegsite.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws