Nizzolo spurt naar de overwinning in eerste etappe Vuelta Castilla y Leon Wielrennen
Wielrennen

Nizzolo spurt naar de overwinning in eerste etappe Vuelta Castilla y Leon

Nizzolo spurt naar de overwinning in eerste etappe Vuelta Castilla y Leon

Giacomo Nizzolo heeft de eerste etappe van de Vuelta Castilla y Leon gewonnen. De Italiaan van Israel-Premier Tech was in de sprint de snelste en is daarmee ook de eerste leider. Arvid de Kleijn was de beste Nederlander op een vierde plek.

De eerste etappe van de Spaanse rittenkoers was op papier een vlakke, wat een welkome opsteker was voor de aanwezige sprinters. Desondanks kozen drie Spaanse renners ervoor om plaats te nemen in de vlucht van de dag: Ángel Madrazo (Burgos-BH), Mikel Aristi (Euskaltel-Euskadi) en Miquel Valls (Manuele Fundación) kregen de ruimte van de grote groep.

Met nog vijftig kilometer te gaan begon Team BikeExchange-Jayco plots te rijden. De Australische ploeg is hier met Simon Yates en Dion Smith in vorm en wilde dat verzilveren door het de pure sprinters wat lastiger te maken. De vier koplopers werden zodoende ruim voor de finish weer ingelopen. Daarna trok onder andere Vincenzo Nibali nog ten aaval, Hij kreeg Vegard Stake Laengen met zich mee. De Italiaan en de Noor werden echter ook weer ingelopen.

Daarna probeerde een renner van Equipo Kern Pharma nog een sprint te ontlopen. De renner hield het vol tot de laatste tien kilometer, toen nam Paul Ourselin van TotalEnergies het van hem over. Ook deze eenling was niet opgewassen tegen het peloton, dat wilde sprinten. In die overmijdelijke sprint was Nizzolo de snelste. De Kleijn eindigde achter het podium als vierde.

Uitslag etappe 1 Vuelta Castilla y Leon 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws