Nizzolo verlaat Giro d'Italia door de achterdeur na mislukte sprints Wielrennen
Wielrennen

Nizzolo verlaat Giro d'Italia door de achterdeur na mislukte sprints

Nizzolo verlaat Giro d'Italia door de achterdeur na mislukte sprints

Giacomo Nizzolo zal niet meer van start gaan in de veertiende etappe van de Giro d'Italia. De Italiaan voelt zich naar eigen zeggen niet honderd procent en gaat zich focussen op doelen verderop in het seizoen.

Israel-Premier Tech communiceert dat Nizzolo zich niet op zijn best voelde in de tweede week, waardoor hij niet zijn normale waardes kon halen in de sprint. Om de oorzaak te achterhalen heeft de ploeg hem besloten om hem uit de wedstrijd te halen en een optimaal herstel te gunnen richting de tweede seizoenshelft.

Nizzolo had niet de benen die hij hoopte te hebben

'Ik ben teleurgesteld om de Giro d'Italia te verlaten', geeft de ritwinnaar van vorig jaar aan. 'Het is één van mijn favoriete wedstrijden en ik kwam hier met veel motivatie om te winnen. Ik begon goed en voelde me oké in de eerste week, maar de afgelopen dagen had ik gewoon niet de benen die ik hoopte te hebben.'

Zijn ploeg deed er vrijdag nog één keer alles aan om Nizzolo in stelling te brengen, maar hij kwam duidelijk tekort tegenover de andere sprinters en eindigde als achtste. 'De jongens hebben heel hard voor me gewerkt, en daarvoor moet ik hen en de stap bedanken. Ik hoop dat ze de koers kunnen afsluiten met een mooi resultaat', besluit de kopman.

Nizzolo eindigde eenmaal op het podium in deze Giro, in de vijfde rit naar Messina.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws