INEOS ziet rit naar Turijn als één van de beslissende etappes: 'Het wordt verdomd lastig' Wielrennen
Wielrennen

INEOS ziet rit naar Turijn als één van de beslissende etappes: 'Het wordt verdomd lastig'

INEOS ziet rit naar Turijn als één van de beslissende etappes: 'Het wordt verdomd lastig'

Voor INEOS Grenadiers verliep de derde vrijdagetappe van de Giro d'Italia prima. De Britten, met Richard Carapaz als kopman, finishten netjes in het peloton en zagen met Romain Bardet (Team DSM) een concurrent wegvallen.

Bardet haalde de finish niet door ziekte, waardoor Carapaz een concurrent kwijt is voor de algemene rangschikking. 'Het spijt me voor Team DSM dat ze hun kopman verloren zijn', liet wegkapitein Ben Swift na afloop van de etappe weten namens INEOS Grenadiers. 'Dat is een groot gegeven voor de koers.'

'Deze vier dagen zijn zwaar onderschat geweest', vervolgt wegkapitein Swift. 'Op papier waren het misschien makkelijke etappes, maar zo voelde het in de wedstrijd zeker niet. Als team hebben we ons er echter goed doorheen geslagen: een kopman als Richie maakt mijn leven zoveel gemakkelijker, je hoeft niet de hele tijd om je heen te kijken: je gewoon weet dat hij daar is', geeft Swift een compliment aan zijn leider.

Swift: 'Veel renners zijn moe'

'We zijn er doorheen gekomen, zelfs met wat seconden', doelt Swift op de bonificatieseconden die zijn kopman in de afgelopen dagen bij tussensprints wist te rapen. 'Nu trekken we naar het terrein dat ons ligt, en hopelijk gaat dat goed.' Dat begint zaterdag met een heuveletappe in en rondom Turijn, waarbij de renners meermaals de Superga over moeten.

Swift verwacht er het nodige van. 'Zaterdag is misschien niet de dag waar iedereen het over heeft, maar het wordt verdomd lastig. Sterker nog, het is één van de zwaarste dagen van deze Giro. Het is lastig en veel renners zijn moe na deze etappe, de laatste 100 kilometer waren veeleisend.'

Carapaz staat na dertien dagen koers op plek twee in het algemeen klassement. Zijn achterstand op leider Juan Pedro López bedraagt twaalf seconden, dus het kan zomaar zijn dat de man uit Ecuador zaterdag het roze in handen krijgt.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws