Opgaves houden aan bij DSM: Vermoeidheid dwingt Cees Bol tot stoppen in Giro d'Italia Wielrennen
Wielrennen

Opgaves houden aan bij DSM: Vermoeidheid dwingt Cees Bol tot stoppen in Giro d'Italia

Opgaves houden aan bij DSM: Vermoeidheid dwingt Cees Bol tot stoppen in Giro d'Italia

Team DSM’s Cees Bol zal niet meer van start gaan in de veertiende etappe van de Giro d'Italia. De Nederlandse sprinter kampt met vermoeidheidsklachten na twee weken koers.

De ploeg van Iwan Spekenbrink verliest daarmee haar tweede renner in 24 uur. Vrijdag moest kopman Romain Bardet de strijd al staken. Hij was ziek en kon op die manier niet verder.

Bol: 'Hoop dat ik snel weer kan koersen'

Bol is teleurgesteld met het feit dat hij niet verder kan. 'Het was mijn eerste Giro en we hebben twee geweldige weken achter de rug in een mooi land. Ik baal ervan dat ik de koers moet verlaten en hoop dat ik snel weer ergens kan koersen.'

Ploegleider Matt Winston geeft wat meer tekst en uitleg. 'Cees heeft de afgelopen dagen de vermoeidheid gevoeld en met een zware derde week in het verschiet hebben we besloten dat we hem niet meer laten starten. Dat is de beste keuze. We willen hem bedanken voor zijn werken en hopen dat hij snel weer honderd procent is.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws