Nog maar een keertje UAE boven in Zwitserland: Almeida pakt slottijdrit, Yates met eindzege Wielrennen
Wielrennen

Nog maar een keertje UAE boven in Zwitserland: Almeida pakt slottijdrit, Yates met eindzege

Nog maar een keertje UAE boven in Zwitserland: Almeida pakt slottijdrit, Yates met eindzege

Adam Yates heeft de Ronde van Zwitserland naar zich toegetrokken. De Brit van UAE Team Emirates werd tweede in de afsluitende tijdrit, welke werd gewonnen door zijn ploegmaat en die andere man-in-topvorm, zijnde Joao Almeida.

De laatste twee dagen in Zwitserland draaiden allemaal om Aigle en Villars-sur-Ollon. Aigle omdat het UCI-kantoor er is gevestigd, waardoor Villars-sur-Ollon zaterdag als start- en finishplaats diende en zondag bovendien de finish organiseerde van de tijdrit, welke op zondagmorgen/middag eerst door de vrouwen werd afgewerkt. Daar toonde Demi Vollering zich naar verwachting oppermachtig, hoe zou dat bij de mannen gaan?

Almeida met toptijd, maar ook Yates imponeert: Brit pakt eindzege

Een aanloopfase van ongeveer vijf kilometer, met daarna een verraderlijke beklimming naar Villars-sur-Ollon (10,2 km a 8,0%). Kortom, de klassementsrenners - zij die aan het eind van het startpodium zouden rollen - waren zeer zeker in het voordeel. Van de relatief vroege starters (en goede klimmers) waren er alvast wat interessante finishtijden c.q. richttijden waarneembaar: Frank van den Broek (35.26), Damiano Caruso (35.16) en Pelayo Sanchez (34.45) reden goede tijden, maar konden in den beginne nog niet tippen aan Lenny Martinez, die er 34 minuten en 19 seconden over deed.

Wie o wie zou er onder de tijd van het klimtalent uit Cannes duiken? Dat bleken er een aantal, te beginnen met Tom Pidcock (34.14). Daarna waren ook revelatie Matthew Riccitello (34.01) en Mattias Skjelmose (33.44) sneller, waarna het wachten was op de twee heren van UAE. Almeida deed wat van hem verwacht werd en zette een monstertijd van 33.23 neer! Yates was ook sterk onderweg, maar kon niet tippen aan de tijd van zijn Portugese ploegmakker. Aan de meet moest hij negen seconden prijsgeven op Almeida, die daarmee niet genoeg inliep om de eindzege naar zich toe te trekken. Die was dus voor Yates, die met véél vertrouwen (Almeida uiteraard ook) naar de Tour de France zal afreizen.

Uitslag etappe 8 Ronde van Zwitserland 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws