Bij de tussenpunten nog trager, maar aan de finish veruit de rapste: Vollering wint ook tijdrit in Zwitserland Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Bij de tussenpunten nog trager, maar aan de finish veruit de rapste: Vollering wint ook tijdrit in Zwitserland

Bij de tussenpunten nog trager, maar aan de finish veruit de rapste: Vollering wint ook tijdrit in Zwitserland

Demi Vollering heeft de individuele tijdrit in de Ronde van Zwitserland voor vrouwen gewonnen. In de lastige klimtijdrit leek het bij de twee tussenpunten nog even spannend te worden, maar daar was aan de meet geen sprake meer van. De Nederlandse van SD Worx-Protime was aan de finish achttien seconden sneller dan Elisa Longo Borghini (Lidl-Trek).

Daags na de knappe klimzege van Vollering stond er andermaal een verraderlijke bergetappe op de rol, al was dat dus wel een individuele race tegen de klok. Na een overwegend vlakke aanloopfase van ongeveer vijf kilometer liep de weg alleen nog maar omhoog richting de aankomst, zo'n tien kilometer aan iets meer dan acht procent gemiddeld.

Longo Borghini maakt het spannend, maar Vollering toont zich schier onklopbaar 

Mohinabonu Elmurodova uit Oezbekistan was in de vroege morgen de eerste renster die van het startpodium rolde. Dat geschiedde om 10.05 uur al, dus zij die iedereen wilden zien passeren konden maar beter vroeg opstaan c.q. inschakelen. De eerste serieuze richttijd kwam echter pas van Kristen Faulkner, die namens EF Education-EasyPost een tijd van 43.28 klokte. Omgerekend was dat een snelheid van 21,7 kilometer per uur.

Het was daarna simpelweg wachten op wat de rest van de (schaduw)favorieten ging tonen. Mischa Bredewold klokte bijvoorbeeld 44.00. Becky Storrie was namens dsm-firmenich PostNL nóg beter bezig, met uiteindelijk een eindtijd van 43.11. Ze mocht daarmee plaatsnemen in de hot seat, waarna het pas Lidl-Trek-dame Brodie Chapman was die haar afloste. Zij deed 41 minuten en 11 seconden over haar race tegen de klok, waarmee ze dus véél sneller was dan Storrie.

Wie deden het dan nog meer goed en wie doken er nog onder de tijd van Chapman? Kim Cadzow (EF Education-EasyPost) was de eerste! De Kiwi deed er 40.13 over. Het was daarna uitkijken naar de twee absolute topfavorieten, zijnde Longo Borghini en Vollering. De Italiaanse was erg goed bezig, zo bleek bij tussenpunt één en vooral tussenpunt twee. Aan die punten moest Vollering in haar gele trui best veel tijd prijsgeven. Ging ze dan geklopt worden door de Italiaanse, die een tijd van 40.05 neerzette? Nee! Vollering had haar chrono perfect ingedeeld en dook aan de meet toch nog onder de tijd van Longo Borghini: 39.47. Knap van de Zuid-Hollandse!

Uitslag etappe 2 Ronde van Zwitserland 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws