Noors oermens Kristoff houdt gulzige De Lie en animerend Visma | Lease a Bike af in Antwerp Port Epic Wielrennen
Wielrennen

Noors oermens Kristoff houdt gulzige De Lie en animerend Visma | Lease a Bike af in Antwerp Port Epic

Noors oermens Kristoff houdt gulzige De Lie en animerend Visma | Lease a Bike af in Antwerp Port Epic

Alexander Kristoff (Uno-X) heeft in de Antwerpen de prachtige koers Antwerp Port Epic op zijn naam geschreven, voor onder meer een gulzige Arnaud De Lie. Na 178 kilometer dokkeren over kasseien en gravel was hij de beste na een altijd leuke finale in de Belgische 1.1-koers..

Met onder meer Arnaud De Lie (Lotto-Dstny) en Biniam Girmay (Intermarché-Wanty) aan de start mocht men in Antwerpen rekenen op een prachtig deelnemersveld in het Pinksterweekeinde, waar een deel van het peloton ook zaterdag (Veenendaal-Veenendaal) en maandag (Ronde van Limburg) in actie zou komen.

Enfin, op zondag telt natuurlijk vooral de Antwerp Port Epic. Drie coureurs toonden in de beginfase hun grinta en niet geheel ontoevallig kwamen ze alle drie uit Denemarken: Nicklas Amdi Pedersen (TDT-Unibet), Alexander Amt Hansen (Airtox) en Aksel Bech Skot-Hansen (ColoQuick) sloegen de handen ineen en begon zo als eerste aan de onorthodoxe stroken. Ondertussen was ook de vrouwenkoers bezig, waar we een verrassende winnares zagen: UAE-talente Lara Gillespie uit Ierland hield de crossers Zoe Backstedt (Canyon/SRAM) en Sanne Cant (Fenix-Deceuninck) knap af.

Over naar de mannen, waar Lotto-Dstny op tachtig kilometer van de aankomst de handschoen opnam en he peloton richting de koplopers mende. Waarom? Dat werd daarna duidelijk, met de op kop beukende kopman De Lie. Hij trok het peloton zo uit elkaar, waarbij Visma | Lease a Bike-kopman Per Strand Hagenes op het meest ongelukkige moment pech kende en zo van het front verdween.

Vermeersch komt hard ten val na val Page

De volgende die ging, was ex-wereldkampioen gravel Gianni Vermeersch van Alpecin-Deceuninck. Onder zijn aanvoering bleef er een klein peloton over, waar ook Hagenes weer onderdeel van uitmaakte. De beresterke Noor denderde over de eerstvolgende gravelstrook heen en reduceerde het groepje zo nog wat verder, met hulp van enkele heren met dezelfde ambities. Jelle Johannink, één van de troeven van TDT-Unibet kwam ondertussen ten val.

Even later schudde De Lie nogmaals aan de boom, waarna Hugo Page op plek vier het achterwiel van Girmay raakte en tegen de grond ging. De Fransman nam meerdere mannen mee in zijn tuimelperte, waaronder Vermeersch. Die moest naar het ziekenhuis voor hechtingen aan de elleboog. Ondertussen reed ook Van Gestel lek, in wat zich steeds meer als een knotsgekke koers aan het ontvouwen was.

Girmay, Eenkhoorn en De Lie kregen bijval van een beresterke Pim Ronhaar, die zich namens Baloise Trek Lions kranig weerde tegenover de wereldtoppers. De samenwerking stokte voorin even, waardoor nog twintig renners terug wisten te keren. Van die situatie trachtte Alpecin-Deceuninck-Duitser Juri Hollmann te profiteren met een slimme aanval. Op anderhalve kilometer van de meet werd ook hij ingerekend.

Net op dat moment kwam er een nieuwe poging van een Visma-coureur, maar uiteindelijk werd het een spurtje. Daarin bleek de oersterke Kristoff de beste, voor onder meer De Lie.

Uitslag Antwerp Port Epic 2024

Results powered by FirstCycling.com

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news