Pogacar noemt gravelrit 'niet beslissend' in strijd om geel: 'Maar je kan de Tour er wel verliezen' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar noemt gravelrit 'niet beslissend' in strijd om geel: 'Maar je kan de Tour er wel verliezen'

Pogacar noemt gravelrit 'niet beslissend' in strijd om geel: 'Maar je kan de Tour er wel verliezen'

Tadej Pogacar kwam de voorlaatste etappe voor de eerste rustdag van de Tour de France goed door. Voordat hij een dag kan bijkomen, wacht op zondag eerst nog een belangrijke afspraak met de gravelrit. 'De etappe zal niet beslissend zijn, maar je kan er de Tour wel verliezen', zegt de geletruidrager in het flashinterview.

'Het was heel koud vandaag', zegt Pogacar over de achtste rit. Daarin werden de renners ook getrakteerd op de nodige regen. 'Maar we reden heel snel. Abrahamsen (Jonas, red.) was namelijk aan het vliegen vooraan', deelt hij een compliment aan de drager van de bergtrui uit. 'In het peloton was het erg stressvol, maar uiteindelijk was het een goede etappe richting de gravelrit van morgen.'

'Ik verwacht niet dat die beslissend zal zijn', deelt Pogacar zijn kijk op die veelbesproken etappe. 'Je moet nog scherper zijn dan in de rit van vandaag. Bij elke gravelstrook moet je op je hoede zijn, aan het begin en aan het einde van de strook. Er kan veel wind staan, het kan regenen; er zijn allerlei factoren waardoor je kan vallen of achterop kan geraken. Je kan de Tour daar zeker verliezen.'

Pogacar lijkt niet te denken aan aanvallen: 'Gaat om een goede ploeg, die kan controleren'

Als meervoudig winnaar van de Strade Bianche weet Pogacar wel raad met onverharde wegen, maar dat zegt volgens de renner zelf weinig. 'Je kan wel de beste op het gravel zijn, maar als je lek rijdt, zal je zeker tijd verliezen. Morgen gaat het om het hebben van een goede ploeg, die kan controleren, en focus tot aan de finish.' Pogacar verdedigt in de gravelrit een voorsprong van 33 seconden op Remco Evenepoel. Jonas Vingegaard, verdedigend Tourwinnaar kijkt al tegen een achterstand van 1.15 minuut op Pogacar aan. UAE Team Emirats heeft met Juan Ayuso (vijfde) en João Almeida (zesde) nog twee renners in de top tien van het klassement.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws