Nordhagen direct op beloftenpodium Luik-Bastenaken-Luik: 'Fiets na langlaufwinter pas sinds maart weer' Wielrennen
Wielrennen

Nordhagen direct op beloftenpodium Luik-Bastenaken-Luik: 'Fiets na langlaufwinter pas sinds maart weer'

Nordhagen direct op beloftenpodium Luik-Bastenaken-Luik: 'Fiets na langlaufwinter pas sinds maart weer'

Profs als Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar werken zondag hun versie van Luik-Bastenaken-Luik af, maar afgelopen zaterdag was het al tijd voor de volgende generatie in de Luik-Bastenaken-Luik-versie van beloften. Israel-Premier Tech-talent Joe Blackmore won, voor Lotto-Dstny's Robin Orins en Visma | Lease a Bike-Noor Jorgen Nordhagen.

Blackmore maakte eerder vorige week al indruk in de profeditie van de Brabantse Pijl, waar hij na een lead-out van Dylan Teuns nog als vierde eindigde. De Brit verzilverde - na eerdere zeges in de Ronde van Rwanda en Ronde van Taiwan - zijn vorm dus in La Doyenne voor beloften, door de eerder genoemde namen af te houden. 'Toen ik tegen het einde in een kleinere groep zat, was Visma I Lease a Bike sterk met veel renners in de groep, maar we pakten het goed aan. Ik wachtte tot de top van de laatste klim en gaf alles tot aan de meet.'

Nordhagen wist namens Visma | Lease a Bike dus de derde plek te bemachtigen, wat al zeer knap was van de pas 19-jarige Noor. Begin februari werd hij namelijk nog jeugdwereldkampioen langlaufen op de twintig kilometer massastart in Slovenië, in wat zijn laatste échte langlaufwinter was. Dit seizoen heeft hij zich bij de beloftentak van Visma | Lease a Bike gevoegd, vanaf 2025 maakt hij de overstap naar de profs.

Nordhagen pas weer anderhalve maand op de fiets na drukke winter

Bij DirectVelo reageerde hij na zijn podiumplaats in Luik-Bastenaken-Luik. 'Ik ben tevreden, een derde plek in een koers van dit niveau is een heel goed resultaat. Ik heb veel aangevallen, want dat is de manier van koersen die ik ambieer. Zonder al deze aanvallen had ik het misschien beter kunnen doen, maar uiteindelijk kon ik Blackmore ook gewoon niet volgen. Hij was de sterkste.'

Nordhagen begon na zijn langlaufwinter pas op 1 april aan zijn seizoen, met de Giro de Belvedere. 'Pas in maart stapte ik voor een eerste keer op de fiets om te trainen, omdat de focus daarvoor op de ski's lag. De rest van het seizoen focus ik mij volledig op het wielrennen, ten eerste bij de beloften', aldus de Noor, die zich richt op de Ronde de' Isard en Giro Next Gen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws