Visma | Lease a Bike heeft een wereldkampioen! 19-jarige Nordhagen wint WK... langlaufen Wielrennen
Wielrennen

Visma | Lease a Bike heeft een wereldkampioen! 19-jarige Nordhagen wint WK... langlaufen

Visma | Lease a Bike heeft een wereldkampioen! 19-jarige Nordhagen wint WK... langlaufen

Visma | Lease a Bike heeft woensdag een wereldkampioen af weten te leveren. We horen je al denken: waar dan? In het langlaufen! Toptalent Jorgen Nordhagen boekte de wereldtitel in de 20 kilometer massastart voor junioren.

Nordhagen won het WK met meer dan twee minuten voorsprong op twee Italianen en toonde zich daarmee veruit de sterkste in Planica, Slovenië. In de Leiderstrui sprak de jonge Noor, die zich in 2025 bij de proftak van de Nederlandse ploeg voegt, bij het EK wielrennen in Drenthe al over zijn achtergrond in die sport. ‘Ik heb langlaufen altijd gedaan, dus het plan is om nog één volledig seizoen te draaien en kijken hoe dat gaat', zei hij destijds.

'In 2025 ga ik echter al richting de WorldTour, dus dan zal het al moeilijker worden om langlaufwedstrijden te doen. De focus zal dan meer liggen op de trainingskampen op de fiets. Ik zou nu zeggen dat 2023/2024 mijn laatste grote langlaufwinter wordt', aldus Nordhagen in september. Dat heeft hem alvast geen windeieren opgeleverd!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws