Megatalent Blackmore - die iedere rittenkoers won waaraan hij deelnam - tekent profcontract bij Israel-Premier Tech Wielrennen
Wielrennen

Megatalent Blackmore - die iedere rittenkoers won waaraan hij deelnam - tekent profcontract bij Israel-Premier Tech

Megatalent Blackmore - die iedere rittenkoers won waaraan hij deelnam - tekent profcontract bij Israel-Premier Tech

Joe Blackmore heeft zijn eerste profcontract getekend. De 21-jarige Brit komt momenteel nog uit voor de opleidingsploeg van Israel-Premier Tech, maar zal vanaf 2025 doorschuiven naar de hoofdmacht binnen de Israëlische formatie. Dat maakte de ploeg van CEO Sylvan Adams bekend in een persbericht.

Blackmore kan als echte seizoensrevelatie gezien worden, daar hij overal waar hij start een degelijke indruk achter laat. De in Sidcup geboren Engelsman wist in iedere rittenkoers waaraan hij deelnam de eindzege naar zich toe te trekken: de Tour du Rwanda (2.1), Tour de Taiwain (2.1) en het Circuit des Ardennes (2.2).

In de door Benoit Cosnefroy gewonnen Brabantse Pijl werd hij onlangs nog knap vierde, terwijl hij enkele weken daarvoor ook al achtste werd in de Volta NXT Classic. Afgelopen zondag won hij ook alvast de belofteneditie van Luik-Bastenaken-Luik. Kortom, een fenomeen in wording, zag natuurlijk ook zijn broodheer.

Blackmore tevreden over sfeer binnen Israel-Premier Tech

'Ik heb echt genoten van mijn eerste maanden bij het team en het programma dat ik rijd', vertelt Blackmore in het communiqué. 'Ik had natuurlijk niet verwacht dat ik al zoveel ging winnen. Maar ik weet dat mijn winter, waarin ik een keer niet gecrost heb, me de mogelijkheid gaf om meer te trainen. Derhalve verwachtte ik wel iets sterker te zijn dan vorig jaar. Maar al deze koersen winnen, daar had ik nooit van durven dromen.'

Blackmore concludeert dat als je eenmaal bent begonnen met het aaneenrijgen van overwinningen, je écht vertrokken bent. 'Ik heb al best wat met de profploeg gekoerst. Israel-Premier Tech is een erg fijn team. De omgeving en de kansen die ik heb gekregen, bevallen me goed, dus ik was gemotiveerd om te blijven.' De Brit zal ook in 2026 de kleuren van Israel-Premier Tech vertegenwoordigen.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news