Wielerkoppel Bodi del Grosso (22) en Britt Knaven (23) zegt samen de wielersport vaarwel Wielrennen
Wielrennen

Wielerkoppel Bodi del Grosso (22) en Britt Knaven (23) zegt samen de wielersport vaarwel

Wielerkoppel Bodi del Grosso (22) en Britt Knaven (23) zegt samen de wielersport vaarwel

Bodi del Grosso stopt voorlopig met wielrennen, zo bevestigt de 22-jarige Nederlander woensdagochtend via Instagram. De jonge renner kampte na drie moeilijke jaren met fysieke en mentale problemen.

'Zoals de meesten van jullie al weten ben ik voorlopig gestopt met fietsen', vertelt del Grosso. 'De afgelopen drie jaar waren een hele strijd voor me omdat ik te maken had met zowel mentale als fysieke problemen. Ik weet dat het voor niemand altijd rozenscheur en maneschijn is, maar op dit punt bracht het me geen vreugde meer. Voor nu ga ik genieten van de andere dingen die het leven te bieden heeft. We zien elkaar nog wel', neemt del Grosso voorlopig afscheid.

De oudere broer van Tibor del Grosso, die sinds begin oktober bij het opleidingsteam van Alpecin-Deceuninck zit, kwam de vorige vier seizoenen uit voor het continentale ABLOC. Dit seizoen behaalde hij zilver op het Nederlands kampioenschap tijdrijden voor beloften achter winnaar Enzo Leijnse.

Later donderdagochtend nam ook zijn partner Britt Knaven afscheid van de wielersport. Dat meldt de 23-jarige dochter van ex-wielrenners Servais Knaven en Natascha van den Ouden via Instagram.

'Ik heb besloten om afscheid te nemen van AG Insurance-Soudal Quick-Step en van het professioneel wielrennen in het algemeen. Ik realiseerde me dit jaar dat een carrière in het wielrennen niet is wat ik op dit moment wil en nodig heb in mijn leven. Het heeft me door de jaren heen veel plezier gebracht, maar dit jaar had ik het gevoel dat ik mezelf niet meer was. De wielerwereld is niet langer waar ik me helemaal thuis voel, dus het was tijd om na te denken over wat ik echt wil in het leven. Ik hou nog steeds van fietsen en dat zal ik ook blijven doen, alleen niet meer op dit niveau. De beslissing was niet gemakkelijk, maar ik ben blij dat ik hem genomen heb en ik heb een heleboel dingen die niets met fietsen te maken hebben om naar uit te kijken. Ik ben echt dankbaar voor mijn vrienden, familie en het team die me al die jaren gesteund hebben. Nu is het tijd om van iets anders te genieten.'

Britt Knaven zegt een kleine twee maanden nadat haar drie jaar jongere zus Senne omwille van een zwaar ongeluk stopte met professioneel wielrennen, de wielersport na vier seizoenen vaarwel. Haar 20-jarige zus Senne deed dat, nadat ze op 17 april op haar tijdritfiets op een paal botste en daarbij onder meer een zware hersenschudding opliep.

Knaven pakte vorig jaar brons op het BK tijdrijden achter Lotte Kopecky en de inmiddels geschorste Shari Bossuyt. Dit jaar werd ze vijfde op datzelfde kampioenschap tegen de klok.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws