O'Connor houdt voorlopig stand, maar Hindley nadert: 'Hou echt van deze lange beklimmingen' Wielrennen
Wielrennen

O'Connor houdt voorlopig stand, maar Hindley nadert: 'Hou echt van deze lange beklimmingen'

O'Connor houdt voorlopig stand, maar Hindley nadert: 'Hou echt van deze lange beklimmingen'

Achter Jonas Vingegaard en Adam Yates lijkt de strijd om plek drie in het Criterium du Dauphiné tussen twee Australiërs te gaan: Ben O'Connor en Jai Hindley. De laatste deelde in de zevende etappe een tikje uit aan zijn landgenoot, maar heeft nog werk te verrichten in de slotrit.

Hindley finishte als derde in de etappe met aankomst op de Croix de Fer. Hij pakte elf seconden op O'Connor, waarmee hij zijn achterstand in het klassement terugbracht naar twaalf seconden. 'Zoals verwacht was het echt een zware dag. Ik hou echt van deze lange beklimmingen en ik voelde me best goed vandaag', zegt Hindley op de ploegsite.

'Op de laatste klim kon niemand Vingegaard volgen, maar we hadden een mooi gevecht om de posities daarachter', vervolgt Hindley. 'Ik ben heel blij dat ik vandaag op het podium sta. Het was niet genoeg om naar de derde plaats in het algemeen klassement te gaan, maar ik ben toch heel tevreden met mijn koers.'

'Een groot compliment voor mijn ploegmaats, de jongens doen het echt geweldig hier. Morgen komt er weer een zware en spannende dag aan, we zullen zien wat er nog mogelijk is in het klassement, dus we kunnen maar beter snel herstellen van vandaag.', besluit Hindley.

O'Connor: 'Sinds de start voel ik mij sterk en vol vertrouwen'

O'Connor zag zich in het klassement gepasseerd door Yates en voelt de hete adem van Hindley. 'Het ging wel aardig. Ik had zelf niet de beste benen, maar wat Jonas deed was indrukwekkend', vertelt de klassementsrenner via de kanalen van zijn ploeg AG2R Citroën.

'Ik pokerde een beetje op de Croix de Fer en verloor wat tijd op Hindley. Het lukte mij echter wel om op andere concurrenten tijd te pakken. Uiteindelijk doe ik nog mee om het podium. Sinds de start voel ik mij sterk en vol vertrouwen', rondt O'Connor zijn reactie af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws