O'Connor stijgt met stip na uitstekende tijdrit: 'Verreweg het beste gevoel in een tijdrit' Wielrennen
Wielrennen

O'Connor stijgt met stip na uitstekende tijdrit: 'Verreweg het beste gevoel in een tijdrit'

O'Connor stijgt met stip na uitstekende tijdrit: 'Verreweg het beste gevoel in een tijdrit'

Ben O'Connor heeft zichzelf een uitstekende uitganspositie verschaft voor het tweede deel van het Critérium du Dauphiné. De kopman van AG2R Citroën klokte knap de vijfde tijd in de tijdrit. Daarmee schoof hij op naar de vierde plaats in het klassement.

'Ik heb wel vaker goede tijdritten gereden, maar vandaag was verreweg het beste dat ik mij in een tijdrit heb gevoeld. Dat het resultaat dan goed is, verrast mij niet zo', zegt een tevreden O'Connor na afloop tegen Cycling Pro Net.

'Volgens mij ben ik nog nooit in de top tien van een tijdrit geëindigd. Dus als ik - zoals het er nu uitziet - ik in de top vijf eindig, dan ben ik heel blij', vervolgt O'Connor, die vorig jaar in de tijdrit van de Ronde van Romandië ook in de top tien finishte. Destijds werd hij tiende. Het ging toen wel over een klimtijdrit.

O'Connor: 'Thuis is het altijd een tijdrit als vandaag'

Veel renners hadden moeite met het indelen van hun tijdrit. Zo gaf Jonas Vingegaard na afloop toe dat hij te snel was gestart. 'Het was een kwestie van een gecontroleerd tempo en zo aerodynamisch mogelijk in de vallei', legt O'Connor uit. 'Op het eerste klimmetje kon je je zeker opblazen. Dat je vervolgens goed herstelde richting het volgende klimmetje was daarom belangrijk.'

O'Connor mocht zijn goede tijdrit deels danken aan de wegen bij hem thuis, die lopen volgens hen namelijk ook voor geen meter. 'Ik heb de mazzel dat waar ik vandaan kom, het altijd een tijdrit is zoals vandaag. Dat de wegen thuis tot de ergste horen om op te trainen heeft dus een voordeel', lacht O'Connor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws