O'Connor wil na Giro (2020) en Tour (2021) hattrick compleet maken met ritzege in de Vuelta Wielrennen
Wielrennen

O'Connor wil na Giro (2020) en Tour (2021) hattrick compleet maken met ritzege in de Vuelta

O'Connor wil na Giro (2020) en Tour (2021) hattrick compleet maken met ritzege in de Vuelta

Ben O'Connor loopt al een tijdje mee in de wielersport, maar we kunnen toch wel stellen dat de inmiddels 26-jarige Australiër de laatste twee seizoenen zijn absolute doorbraak beleefde. In coronajaar 2020 won hij een etappe in de Giro d'Italia en ontpopte hij zich als geweldige klimmer. Vorig seizoen was het raak in de Tour de France en werd hij bovendien vierde in het eindklassement. De renner van AG2R Citroën Team wil doorpakken, met de Tour én de Vuelta a España op zijn programma.

Nu hij sinds 2021 voor een Franse ploeg rijdt, is deelname aan de Tour een vereiste. O'Connor gaat er graag naartoe, maar beseft ook dat het heel lastig wordt om zijn vierde plek van vorig jaar te evenaren of verbeteren. 'Ik plak er geen nummer op. Er zal veel druk zijn en mensen die vragen of ik voor het podium ga, maar waarom moet ik voor het podium gaan? Het voelt misschien als een logische stap, maar die houding is niet realistisch. Er kan zoveel gebeuren in de Tour. Je moet erin gaan met een open vizier en misschien eindig je dan als zesde, vierde, derde of tiende. Je kan pas een nummer in je hoofd hebben als je in de voorbereidingskoersen in geweldige vorm bent', zo vertelt hij over zijn Tourambities bij Cyclingnews.

Heel stiekem kijkt O'Connor over de Tour heen naar de Vuelta. Start hij in Frankrijk als klassementsman, in Spanje krijgt hij een vrije rol. En na zijn Girorit in 2020 en Touretappe in 2021 zou ritwinst in de Vuelta van 2022 - zoals O'Connor het zelf zegt - 'cool' zijn. 'Het is misschien onrealistisch, maar waarom eigenlijk? Er is geen druk in de Vuelta, ik kan op mijn manier vechten voor etappes en misschien hier en daar een ploeggenoot helpen te winnen. Voor ons als Franse ploeg zijn alle races na de Tour luchtig, in vergelijking.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws