Oier Lazkano soleert vanuit kopgroep naar de zege in tweede etappe Tour de Wallonie Wielrennen
Wielrennen

Oier Lazkano soleert vanuit kopgroep naar de zege in tweede etappe Tour de Wallonie

Oier Lazkano soleert vanuit kopgroep naar de zege in tweede etappe Tour de Wallonie

Oier Lazkano heeft de tweede etappe van de Tour de Wallonie op zijn naam geschreven. De renner van Movistar Team maakte deel uit van een sterke kopgroep en besloot er in de slotfase vandoor te gaan. Die solo wist hij vervolgens te bekronen met een prachtige zege. De leiderstrui belandde in handen van Robert Stannard (Alpecin-Deceuninck).

Met Alaphilippe in de leiderstrui begon het peloton aan de tweede etappe, die startte in Verviers. De openingsfase werd al vlug gekleurd door enkele aanvalspogingen, maar een echte kopgroep ontstond er nog niet. Dat gaf Alaphilippe de kans om drie seconden op te rapen bij de eerste tussensprint en zodoende zijn voorsprong in het algemeen klassement te verstevigen.

Uiteindelijk slaagden er dan toch zes mannen in om weg te blijven. De namen: Edward Theuns (Trek-Segafredo), Ben Swift (INEOS Grenadiers), Victor Campenaerts (Lotto Soudal), Lazkano (Movistar Team), Casper Pedersen (Team DSM) en Gianni Vermeersch (Alpecin-Deceuninck). Zij kregen uiteindelijk bijna vijf minuten cadeau. In het peloton keerde de rust dus weder, al gold dat niet voor Dries Devenyns. De Belg van The Wolfpack kwam ten val en moest de koers daardoor verlaten.

Campenaerts laat kopgroep uiteen spatten

Op de Côte de Lorcé besloot Campenaerts om er eens een flinke snok aan te geven, met de nodige gevolgen van dien. De groep spatte uiteen, waarna alleen Lazkano en Vermeersch de Belg konden volgen. Later moest ook Vermeersch het duo laten gaan. Ondertussen ging er ook een grote groep in de tegenaanval, met onder meer Greg Van Avermaet, Guillaume Martin en Cian Uijtdebroeks.

Bovengenoemde groep wist zich later bij de twee koplopers te voegen. Zodoende raakte er een sterke groep van zo'n zeventien man op kop, die mocht gaan strijden om de dagzege. In de slotkilometers besloot Lazkano weg te springen om het solo te gaan proberen. De Spanjaard kreeg met zo'n twintig seconden al gauw een mooie voorsprong te pakken.

Jesús Herrada en Loïc Vliegen besloten erachteraan te gaan. Slaagden zij er nog in om de renner van Movistar Team terug te halen? Nee, zo luidde het antwoord! Lazkano wist knap stand te houden en ging met de zege aan de haal. Vliegen werd tweede, Herrada derde. Robert Stannard is de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Uitslag etappe 2 Tour de Wallonie 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws