Ongelofelijk: Van der Poel trekt 70 km in de aanval, wordt bijgehaald en wint vervolgens de sprint Wielrennen
Wielrennen

Ongelofelijk: Van der Poel trekt 70 km in de aanval, wordt bijgehaald en wint vervolgens de sprint

Ongelofelijk: Van der Poel trekt 70 km in de aanval, wordt bijgehaald en wint vervolgens de sprint

Mathieu van der Poel heeft andermaal een show opgevoerd in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali. De Nederlander animeerde de hele rit, werd op zeven kilometer van de finish ingerekend door het peloton, maar spurtte vervolgens doodleuk naar de etappezege.

Andermaal een punchy rit, in de Wielerweek van Coppi en Bartali. Het weerhield zes gelukszoekers er niet van om eens op pad te gaan: Luc Wirtgen (Bingoal Pauwels), Samuele Rivi (Eolo-Kometa), Andrea Piras (Beltrami TSA - Tre Colli), Andrea Garosio (Biesse Carrera), Emil Dima (Giotti Victoria - Savini Due) en Paul Wright (MG K-Vis Colors For Peace Vpm) kregen een voorsprong van drie á vier minuten van het peloton.

INEOS Grenadiers hield de zes vluchters binnen de perken, waardoor ze nooit echt uitzicht hadden op de dagzege. Dat verhaal vulde zich helemaal toen Mathieu van der Poel er op 65 kilometer van de meet zijn eerste snok aangaf, de Nederlander had dus andermaal ambities. In ieder geval om zich verder klaar te stomen voor dat wat komen gaat.

In zijn eentje overbrugde de Nederlander het gat van drie minuten op de zes vluchters, die ongetwijfeld even om hebben gekeken. Na een nieuwe speldenprik van Van der Poel konden enkel Rivi, Garioso en Wirtgen mee, terwijl de voorsprong van de kopgroep door het beulswerk redelijk intact bleef. Met nog twintig kilometer te gaan hielden zij een minuut over.

Op elf kilometer van de finish hield Van der Poel zijn medevluchters achter, om solo naar de finish proberen te stormen. Dat lukte niet, op zeven kilometer van de finish was het gedaan met het verhaal-Van der Poel. Iets daarna ontsnapte Mauro Schmid met Nicola Conci. Ook zij werden in de laatste kilometer echter weer bijgehaald, waarna het orakel van Kapellen, Van der Poel hemzelf, naar de zege denderde. Ethan Hayter werd tweede, voor Remy Mertz.

Uitslag etappe 4 Settimana Internazionale Coppi e Bartali 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws