'Ongeveer alles zat tegen' voor Vanmarcke, Van Asbroeck 'supertevreden' met plek acht Wielrennen
Wielrennen

'Ongeveer alles zat tegen' voor Vanmarcke, Van Asbroeck 'supertevreden' met plek acht

'Ongeveer alles zat tegen' voor Vanmarcke, Van Asbroeck 'supertevreden' met plek acht

Sep Vanmarcke werd zondag voortdurend achtervolgd door de plaaggeest. In de 118e editie van Parijs-Roubaix kreeg de renner van Israel Start-Up Nation meerdere keren te maken met pech, waardoor hij niet mee kon strijden om de podiumplekken. Voor de microfoon van Sporza bespreekt hij zijn 26e plek.

Vanmarcke, die ook in het verleden meermaals tot de pechvogels gerekend mocht worden, kende geen beste editie van Parijs-Roubaix. 'Het zat me vandaag opnieuw niet mee. Ik had drie lekke banden en heb daardoor twee keer van fiets moeten wisselen. Daarnaast was er nog een valpartij en bij mijn laatste terugkeer zakte mijn zadel. Ongeveer alles zat tegen vandaag (zondag, red.)', zo bespreekt hij de vervelende incidenten.

Zijn ploeggenoot Tom Van Asbroeck eindigde op een achtste plaats. 'Ik ben blij voor Tom. De ploeg deed het fantastisch, daar kunnen we ons aan optrekken voor volgend jaar. Die mannen zijn gegroeid, dus ik hoop de volgende keer zelf ook eens geluk te hebben. Nu was het voortdurend achtervolgen.' Met de vorm van Vanmarcke zat het echter wel snor. 'Ik voelde me goed op de stenen, al heb ik het niet echt kunnen bewijzen. Het doel was om weer mee te spelen voor de topplaatsen.'

Van Asbroeck tevreden met plek acht

Van Asbroeck verscheen zelf ook even voor de camera. De renner van de Israëlische formatie voelt zich 'helemaal leeg' na een lange dag voorin te hebben gereden. 'De ploegleider had gevraagd om alert te zijn voor grote groepen. Ik schoof gewoon mee. We bleven heel lang voorop, maar jammer genoeg kon ik het niet volhouden. Ik had even een dipje en Gianni Moscon trok heel hard door.'

De Belg is maar wat trots op zijn top tiennotering in de Hel van het Noorden. 'Dit is mijn eerste finale in deze koers. Ik mag zeker niet klagen en ben supertevreden. Het is al een prestatie op zich om hier top tien te kunnen rijden. Het is wel jammer dat Sep weer zoveel pech heeft gehad, anders had hij voor ons misschien wel de bloemen mee naar huis kunnen nemen', aldus Van Asbroeck.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws