Sagan sluit laatste koers voor BORA af met 55e plek: 'Het was echt een slijtageslag' Wielrennen
Wielrennen

Het BORA-avontuur van Peter Sagan zit erop. De Slowaak reed zondag in Parijs-Roubaix zijn laatste koerskilometers voor de Duitse formatie, waarna hij zal overstappen naar Team TotalEnergies. Sagan, die als 55e eindigde, had gehoopt op een beter resultaat.

Sagan, die de kasseienklassieker in 2018 op zijn naam wist te schrijven, kijkt op de ploegsite terug op een zware koers. 'Parijs-Roubaix is sowieso al een lastige wedstrijd, maar de weersomstandigheden maakten het extreem. Het was echt een slijtageslag, waarin we moesten overleven tot aan de finish. We wisten dat positionering cruciaal zou zijn en dat het enorm belangrijk zou zijn om goed voorin te blijven rijden.'

Er gingen zondag een heleboel renners tegen de grond, onder wie ook Sagan. 'Ik ben vrij hard gevallen, op de rechterkant van mijn lichaam. Vervolgens bleef ik alles geven tot aan de meet.' Parijs-Roubaix was de laatste koers in het tenue van BORA-hansgrohe voor de Slowaak. 'Ik wilde die vijfjarige periode echt met het best mogelijke resultaat afsluiten, maar vandaag (zondag, red.) was het daar de dag niet voor', aldus Sagan, die vanaf volgend seizoen voor het Franse Team TotalEnergies zal koersen.