Stuyven (25e) best genoteerde Trek-renner: 'Hadden pech op hele slechte momenten' Wielrennen
Wielrennen

Stuyven (25e) best genoteerde Trek-renner: 'Hadden pech op hele slechte momenten'

Stuyven (25e) best genoteerde Trek-renner: 'Hadden pech op hele slechte momenten'

De mannen van Trek-Segafredo beleefden zondag geen beste editie van Parijs-Roubaix. Waar Mads Pedersen de koers na een val moest verlaten, was Jasper Stuyven de best genoteerde renner na afloop: hij werd 25e. Laatstgenoemde renner spreekt van 'pech op het verkeerde moment'.

Samen met Mads Pedersen was Stuyven één van de speerpunten van de Amerikaanse ploeg. 'Mads en ik wisten voor langere tijd uit de problemen de blijven, wat heel mooi was. Vervolgens moest ik echter van fiets wisselen en kreeg ik een fiets die niet in orde was, waardoor ik viel. Daarna bracht Edward (Theuns, red.) me terug voor het Bos van Wallers, waar we opnieuw uitgeschakeld werden vanwege een val', zo klinkt het in een reactie via Twitter.

'Ik bleef daarna heel hard rijden, maar het kostte me heel veel energie om terug voorin te geraken', gaat de Belg verder. 'Ik zag dat Mads was gevallen in het bos en ik voelde me moe. Toen gleed ik weg en verloor ik het contact met de voorste groep.' Uiteindelijk rolde Stuyven ruim zes minuten na winnaar Sonny Colbrelli over de meet in Roubaix. 'Het is wat het is. Ik heb alles gegeven, maar als ik terugkijk, hadden we gewoon pech op hele slechte momenten. Maar, ik leef nog. Het was een hele mooie ervaring', relativeert hij tot slot.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws