Onrust in Groot-Brittanië: verdwijnt er met Tour of Britain wederom een Britse koers van de kalender? Wielrennen
Wielrennen

Onrust in Groot-Brittanië: verdwijnt er met Tour of Britain wederom een Britse koers van de kalender?

Onrust in Groot-Brittanië: verdwijnt er met Tour of Britain wederom een Britse koers van de kalender?

Wederom onrust in het Britse wielrennen: de toekomst van de enige overgebleven rittenkoers bij de profs - de Tour of Britain - is onzeker. De nationale wielerbond British Cycling heeft inmiddels de samenwerking stopgezet met de organisatie van de koers.

Volgens Cycling Weekly zou British Cycling zich met onmiddellijke ingang hebben teruggetrokken uit een langetermijnovereenkomst met koersorganisatie SweetSpot. Dat bedrijf zou tegen het einde van het jaar ongeveer 700.000 Britse pond verschuldigd zijn aan British Cycling.

'We kunnen bevestigen dat we onze overeenkomst met Sweetspot Group Limited om de Ronde van Groot-Brittannië te verzorgen hebben beëindigd', aldus een woordvoerder van British Cycling. SweetSpot had de licentie sinds de start van de race in 2004 in handen. Een nieuwe overeenkomst tussen de twee partijen werd in 2019 getekend en zou in 2029 aflopen.

Eerder werd de Women's Tour al gecanceld

Echter zou het vertrouwen in SweetSpot om de koers te kunnen blijven organiseren een nulpunt hebben bereikt. Zo vond afgelopen september de Ronde van Groot-Brittannië plaats zonder hoofdsponsor en zonder enkele andere belangrijke partners. Ook ontbrak er een sponsor voor de leiderstrui.

Toch blijft er hoop bij de sportbond dat een nieuwe editie in 2024 zal plaatsvinden. 'British Cycling blijft zich volledig inzetten voor de uitvoering van de ronde in 2024 en zal te zijner tijd verdere details delen.' Het is niet het eerste slechte nieuws voor het Britse wielrennen. Dit jaar werd de Tour of Britain voor vrouwen, de Women's Tour, nog gecanceld. De reden: geen sponsorgeld om de race te financieren.

Optimisme bij koersorganisatie over Tour of Britain

Bij de koersorganisatie zelf klinkt er optimisme. Hugh Roberts, directeur van SweetSpot, vertelde The Guardian dat hij er vertrouwen in had dat de problemen met British Cycling zouden worden opgelost. 'Ook de Women's Tour voor 2024 ziet er goed uit', zei hij. 'We voeren interessante en productieve discussies met tal van verschillende belanghebbenden in het hele land.'

Voordat de organisator aankondigde dat dit jaar de Women’s Tour niet zou plaatsvinden, kondigde hij ook aan dat de Tour Series, de grootste jaarlijkse raceserie van Groot-Brittannië, vanwege financiële beperkingen ook niet zou plaatsvinden.

0 claps
0 visitors

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news