Ook ploeg Jakobsen verzwakt voor Brugge-De Panne: Pedersen en Declercq ziek, alleen Lampaert stand-in Wielrennen
Wielrennen

Ook ploeg Jakobsen verzwakt voor Brugge-De Panne: Pedersen en Declercq ziek, alleen Lampaert stand-in

Ook ploeg Jakobsen verzwakt voor Brugge-De Panne: Pedersen en Declercq ziek, alleen Lampaert stand-in

Fabio Jakobsen is de kopman van Soudal-Quick Step voor de Classic Brugge-De Panne. Dat maakte de ploeg bekend in een persbericht. De Europees kampioen krijgt Bert Van Lerberghe mee als lead-out. Opvallende naam in de selectie is Ethan Vernon, die ook vaak als sprinter fungeert.

De Classic Brugge-De Panne (woensdag 22 maart) is de eerste van een reeks Vlaamse koersen. Het parcours is vlak en kent geen obstakels en is zodoende een grote kans voor de sprinters. Wel trekt de koers door de beruchte Moeren, waar de wind een grote rol kan spelen.

‘We kunnen woensdag een zware wedstrijd verwachten’, vertelt ploegleider Tom Steels. ‘Er wordt namelijk veel wind voorspeld en omdat het parcours dit jaar licht gewijzigd is, hebben we nu meer secties die aan de wind zijn blootgesteld, niet alleen De Moeren. We rekenen op een solide ploeg met Fabio - die er echt op gebrand is een goede wedstrijd te rijden - en Bert als zijn lead-out. Er zijn echter ook enkele andere sterke jongens die kunnen helpen in de waaiers. We zullen zien hoe het uitpakt, maar het plan is om zoveel mogelijk renners in het laatste deel van de wedstrijd te hebben’, besluit Steels.

In de selectie van Quick Step zitten naast Jakobsen, Van Lerberghe en Vernon ook Davide Ballerini, Jannik Steimle én Yves Lampaert. Laatstgenoemde is een lastminute vervanger van Casper Pedersen, die met een luchtweginfectie kampt. Tim Declercq heeft maagproblemen, maar hij wordt niet vervangen. Dat betekent dat Jakobsen, net als concurrent Dylan Groenewegen bij Jayco-AlUla, start met zes in plaats van zeven.

Selectie Soudal-Quick Step Classic Brugge-De Panne 2023

Fabio Jakobsen
Davide Ballerini
Ethan Vernon
Bert Van Lerberghe
Casper Pedersen
Jannik Steimle
Tim Declercq

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws