Ook Ronde van Vlaanderen prooi voor Pogacar? 'Het is helemaal zijn ding' Wielrennen
Wielrennen

Ook Ronde van Vlaanderen prooi voor Pogacar? 'Het is helemaal zijn ding'

Ook Ronde van Vlaanderen prooi voor Pogacar? 'Het is helemaal zijn ding'

Overal wat Tadej Pogacar momenteel aanraakt, lijkt in goud te veranderen. Na zijn triomftocht in de Strade Bianche kunnen de kanshebbers voor de Ronde van Vlaanderen al voorzichtig beginnen te sidderen. Volgens enkele ervaringsdeskundigen gaat de Sloveen ook daar hele hoge ogen gooien. De concurrentie is gewaarschuwd.

Weinigen die momenteel in staat zijn om de wielen van Pogacar te volgen. Of dat nu in het hooggebergte is, of in de klassiekers. Overal kan hij winnen, op veel verschillende manieren. Zijn klimvermogen, zijn tijdrijderskwaliteiten en zijn explosiviteit aan de finish zijn een unieke combinatie. Dat ziet ook oud-winnaar van de Ronde van Vlaanderen Philippe Gilbert. Volgens de Belg heeft de jongeling alles in huis om straks Vlaanderens Mooiste te winnen.

'Positioneren is en blijft belangrijk', vertelt Gilbert bij Het Laatste Nieuws. 'Maar dat kan Tadej goed. Hij is bovendien razendsnel aan de streep. Zeker na een lange en zware koers.' De renner van Lotto Soudal moet even lachen: 'Eigenlijk heeft Pogacar geen grenzen.'

Boonen: 'Het is helemaal zijn ding'

Tom Boonen, eveneens voormalig winnaar van de Ronde, kan zich daarin vinden. 'Hoe lastiger, hoe eenvoudiger voor hem om het verschil te maken. Dat flitsen, het snelle denken en handelen, reageren op onvoorziene omstandigheden: het is helemaal zijn ding', klinkt het bij de analist.

Allan Peiper, voormalig ploegleider van Pogacar bij UAE Team Emirates, ziet grote kansen weggelegd voor Pogacar op de Vlaamse kasseien. 'Die heeft hij in zijn hoofd geprent', vertelt hij. 'Omdat hij daar de mogelijkheden voor heeft. Tadej kan zich goed positioneren. En weinig renners beschikken over zijn explosiviteit.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws