Oomen spreekt na bergrit over meevaller: 'Hadden het veel zwaarder verwacht' Wielrennen
Wielrennen

Oomen spreekt na bergrit over meevaller: 'Hadden het veel zwaarder verwacht'

Oomen spreekt na bergrit over meevaller: 'Hadden het veel zwaarder verwacht'

Sam Oomen onderscheidde zich zaterdag in de Vuelta a España met goed kopwerk op de slotklim voor zijn kopman Primoz Roglic. Na afloop sprak de Nederlander over een makkelijkere etappe dan dat hij op voorhand had verwacht.

Zo vertelde Oomen aan Eurosport dat hij en de ploeg op een knallende openingsfase hadden gerekend. ‘We dachten dat er oorlog zou zijn om in de ontsnapping te geraken, maar dat gebeurde niet.’ Ook het verder verloop van de etappe viel Oomen mee. ‘De tweede beklimming was een hele zware, er gebeurde daar echter niets speciaals. Daarna was het gewoon een kwestie van alles zo goed mogelijk controleren tot de finish. We hadden verwacht dat het veel zwaarder zou zijn.'

Bij Jumbo-Visma stond de veertiende etappe in het teken van het beschermen van kopman Roglic, en dat verliep volgens Oomen als gesmeerd. ‘De jongens deden steeds een heel goede lead-out richting de beklimmingen en dat scheelt heel veel. Dat zijn goede dingen’, aldus Oomen. Op de slotklim werd Jumbo-Visma nog wel even onder druk gezet door Movistar. ‘(Miguel Ángel, red.) López viel in de finale aan, ik weet niet hoe het uiteindelijk eindigde. Maar we gingen vooraf van het ergste uit, maar dat bleef uit.’’ Uiteindelijk pakte López slechts enkele seconden op Roglic.

Oomen: 'Ik zie erg af in de hitte'

Zondag zal Oomen weer aan de bak moeten in een zware bergetappe, daarna wacht hem en de rest van het peloton een welverdiende rustdag. Wat Oomen betreft had de rustdag ook wel enkele dagen later kunnen komen. ‘Het is een mentaal dingetje. Als je weet dat die bijna komt, dan heb je er heel zin in. Maar twee dagen later zou ook niet erg zijn. Toch is een rustdag fijn na een zwaar weekend.’

Oomen voelt zich verder na een minder begin van de Vuelta weer beter worden, al speelt de Spaanse hitte hem nog steeds parten. ‘Om eerlijk te zijn en het klinkt misschien een beetje sneu, maar ik zie erg af in de hitte. Vooral in het begin hoopte ik beter te zijn, maar dat was ik niet. Vandaag voelde ik mij wel wat beter, het was dertig graden in plaats van veertig en dat is al een groot verschil’, besluit Oomen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws