Oorlog doet Padun veel na tijdritzege: 'Kan niet helemaal blij zijn' Wielrennen
Wielrennen

Oorlog doet Padun veel na tijdritzege: 'Kan niet helemaal blij zijn'

Oorlog doet Padun veel na tijdritzege: 'Kan niet helemaal blij zijn'

Terwijl in Oekraïne een felle strijd uitgevochten wordt, gaat het wielerseizoen 'gewoon' door. Ook voor de enige Oekraïner in de WorldTour: Mark Padun. De renner van EF Education-EasyPost houdt gemengde gevoelens over aan zijn overwinning van afgelopen weekend.

'Ik kan niet helemaal blij zijn', klinkt het bij Padun na zijn knappe tijdritzege in de Gran Camiño. Voor het eerst in zijn carrière toonde de coureur aan ook talent te hebben voor het rijden tegen de klok. Al zullen zijn klimkwaliteiten ook een belangrijke rol hebben gespeeld op het niet gemakkelijke parcours in de Spaanse rittenkoers.

De situatie in zijn thuisland - Padun groeide op in Donetsk, Oost-Oekraïne - speelt een grote rol bij zijn gemoedstoestand. 'Ik wil deze overwinning delen met alle burgers', vertelde de renner na de finish, zo valt te lezen bij VeloNews. 'Ik sta hier nu en ik steun ze zoveel als ik kan door deze situatie. Ik volg alles op de voet en zeg graag Slava Ukraini (Glorie aan Oekraïne, red.).'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws